Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Posljednja sjednica Vlade – uhljebni centar, interesantno, najviše za funkcionere DPS-a

''Da, Dritanu Abazoviću se ne može ništa vjerovati, prevario je svakog sa kim se rukovao, svakog sa kime je kafu popio ili sarađivao na bilo koji način – to odavno i mi govorimo, ali za razliku od kadra Demokrata, usput budi rečeno – dokazanih i časnih profesionalaca, koji se smjenjuju na “tri, četiri, sad” i to u serijama, prepoznati funkcioneri recimo DPS-a se biraju i imenuju i postavljaju isto tako brzo i isto tako u grupama'', navodi se u saopštenju

Iz Demokratske Crne Gore ocijenili su da će posljednja sjednica nelegitimne Vlade Crne Gore, osim po sirovom i surovom revanšizmu – razrješenjima ljudi za koje im se makar učinilo da su na bilo koji način povezani sa Demokratama, a bez ijednog jedinog razloga ili osnova, istovremeno ostati upamćena i po tome što je predstavljala i pravi uhljebni centar za sve konstituente vlasti, pri čemu su za javnost najinteresantnija “namirenja po dubini” onih koji su baš u tom trenutku podnijeli inicijativu za izglasavanje nepovjerenja istoj toj Vladi.

“Da, Dritanu Abazoviću se ne može ništa vjerovati, prevario je svakog sa kim se rukovao, svakog sa kime je kafu popio ili sarađivao na bilo koji način – to odavno i mi govorimo, ali za razliku od kadra Demokrata, usput budi rečeno – dokazanih i časnih profesionalaca, koji se smjenjuju na “tri, četiri, sad” i to u serijama, prepoznati funkcioneri recimo DPS-a se biraju i imenuju i postavljaju isto tako brzo i isto tako u grupama”, navodi se u saopštenju.

U tom kontekstu, Demokrate navode Rješenje Vlade o određivanju Zoje Bojanić Lalović za vršiteljku dužnosti direktorice Zavoda za školstvo.

“Gospođa Bojanić Lalović je prepoznata kao bivša direktorica podgoričke gimnazije, ali i kao članica Glavnog i Izvršnog odbora DPS-a, kao i Opštinskog odbora Podgorica”, ocjenjuju u saopštenju.

Podsjećaju i da je, Đuro Nikač imenovan za vršioca dužnosti direktora Uprave za ljudske resurse – takođe član Demokratske partije socijalista.

“U tim kod neslavnog gospodina Košute, Vlada je u Upravni odbor Fonda PIO poslala još par DPS-ovaca – Kemala Đečevića, predsjednika Nadzornog odbora i Jadranku Milošević, članicu Opštinskog odbora Podgorica i bivšu direktorku Fonda PIO, vjerovatno da se pobrinu da Košuta ne “zakuči” još koji stan na novoj funkciji”, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Dodaju kako se, niz funkcionera DPS-a imenovanih na odgovorne pozicije u državnoj upravi ne završava, pa je tako Dragan Marović, član Opštinskog odbora GO Golubovci, postao član UO Zavoda za zapošljavanje. Na čelo pomenutog odbora postavljen je Dejan Vojvodić, decenijski član DPS-a, a sada potpredsjednik Opštinskog odbora GP URA u Danilovgradu, što ocjenjuju, “manje-više dođe na isto”.

“Zanimljivo je da je za člana Odbora direktora Monteputa imenovan Aleksandar Ljumović, funkcioner Liberalne partije, i to punih 25 dana nakon što je ova partija Vladu proglasila izdajničkom i siledžijskom”, ocjenjuju Demokrate.

Napominju da su konstituenti, “ove nelegitimne Vlade, u narodu poznate kao “još malo Vlada”, na prethodnoj sjednici imenovali sijaset svojih funkcionera iz reda GP URA, SNP-a, ali ističu da, o njima neće trošiti riječi.

“Na kraju, iako izgleda kao da se ova nelegitimna Vlada i partije koje su je tvorile ili podržavale trude da zbog trenutne političke situacije u glave građana ubace onu narodnu “Ođe ko nije lud taj nije normalan”, uvjeravamo javnost da su imenovanja i razrješenja na pomenutoj sjednici najbolji dokaz da je sve dio dobro smišljenog dila i zakulisnih dogovora, te da su im principi na posljednjem mjestu. O interesima građana i države da i ne govorimo”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Maja
06.08.2022-11:06 11:06

Vidjecemo koliko ste pricipijelni kad se bude rusila ova vlada i njen premijer o kojemu imate “tako lijepo misnjenje” , a i on o vama takodje.

Onaj drugi
07.08.2022-21:09 21:09

Da mi je znati, Bečiću na koju ste vi stranu kao politički subjekat: da Crna Gora bude regija neke druge države ili da nastavi da bude država. Ako ste za prvu opciju: Srećna vam regija, izdajnici! Ako ste za ovu drugu opciju s kim ćete sastaviti bar 60%, odnosno 49 poslanika? Sa trobojkashima, sa poborcima Srpskog sveta, sa obožateljima Rusije, sa Nočnim vukovima, Tvrdošom i Miholjskim zborom ili sa negatorima Crne Gore, crnogorske nacije, jezika, kulture i istorije? Je li ovo vrijeme kada treba da rješimo status Crne Gore (regija ili država) ili da se bavimo kadrovskom politikom. U pamet… Pročitaj više »