Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate podnose inicijativu za vanredni inspekcijski nadzor u Opštini Kotor

Kako se ističe, zahtijevaju i da upravni inspektor u što hitnijem roku izvrši vanredni inspekcijski nadzor nad svim imenovanjima svog visoko rukovodnog kadra u opštini Kotor, sačini zapisnik i preduzme sve mjere iz svoje nadležnosti kako bi se poništile poslijedice ovakvih pravnih akata i zabranilo dalje obavljanje funkcije nezakonito imenovanim i postavljenim licima

Demokratska Crna Gora podnijela je, ministarski javne uprave Suzani Pribilović i generalnoj direktorici za lokalnu upravu Jadranki Vukčević, inicijativu za vanredni inspekcijski nadzor u Opštini Kotor.

Kotor

“U saznanju smo da je u okviru organa lokalne uprave došlo do imenovanja vršilaca dužnosti glavnog administratora i visoko rukovodnog kadra i to svih sekretara sekretarijata i direktora Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, sve suprotno odredbama člana 61. Zakona o državnim službenicima i namještenicima i člana 124. Zakona o lokalnoj samoupravi, kao i drugim zakonskim odredbama. Takođe zahtjevamo da u okviru vanrednog inspekcijskog nadzora, pored kršenja ovih zakonskih odredaba, izvršite i kontrolu da li imenovana i postavljena lica ispunjavaju zakonom predviđene uslove za obavljanje poslova na koja su imenovana i postavljena”, navodi se u inicijativi.

Kako se ističe, zahtijevaju i da upravni inspektor u što hitnijem roku izvrši vanredni inspekcijski nadzor nad svim imenovanjima svog visoko rukovodnog kadra u opštini Kotor, sačini zapisnik i preduzme sve mjere iz svoje nadležnosti kako bi se poništile poslijedice ovakvih pravnih akata i zabranilo dalje obavljanje funkcije nezakonito imenovanim i postavljenim licima.

U obraćanju ministarki Pribilović navode da su uvjereni smo da ni ovog puta neće postupati u skladu sa zakonom, tj. da će, kako dodaju,  ona učiniti sve da ne dođe do vanrednog inspekcijskog nadzora iako je u prethodnom periodu i na „anonimne“ inicijative slala inspektore po hitnom postupku.

“Imajući to u vidu, našu inicijativu ćemo učiniti dostupnu medijima, kako bi cjelokupna crnogorska javnost mogla da svjedoči nastavku kršenja zakona države Crne Gore. Ostaje nam samo da vidimo ko će u dvojcu Pribilović – Aprcović ovog puta biti označen kao kršitelj zakona, gospodin Aprcović koji ga je ovim imenovanjima već prekrišio ili Vi, nečinjenjem u zaštiti gospodina Aprcovića”, navode Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve