Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Počela bestidna kampanja protiv naše partije

Tvrde da se napadi koje DPS, iza kulisa, kako kažu, danima vodi skrivajući se iza Bebe Popovića, Bešlina, njihovih desničarskih NVO-a i lažnih političkih subjekata prevazilaze najradikalnije načine borbe protiv svojih konkurenata u savremenoj Evropi

Demokratska Crna Gora trdi da je počela bestidna kampanja protiv njihove partije, u reagovanju na tekst CdM-a u kojem se navodi da je lider Demokrata i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić 2014. godine obećavao da će se u Crnoj Gori vioriti trobojka. Oni tvrde da je u pitanju laž iz naslova Dnevnih novina od prije nekoliko godina.

“Ta kampanja predvođena je radikalnim elementima koji su ogromnim finansijskim sredstvima učestvovali u kampanji za nikšićke izbore, a onda se, gle čuda, u te izbore uključila i Srpska lista sa Kosova, čiji je predstavnik izabran za potpredsjednika Skupštine Kosova, na čemu mu čestitamo, a nakon čega je podržao svoju sestrinsku partiju u Nikšiću”, navode Demokrate.

Tvrde da se napadi koje DPS, iza kulisa, kako kažu, danima vodi skrivajući se iza Bebe Popovića, Bešlina, njihovih desničarskih NVO-a i lažnih političkih subjekata prevazilaze najradikalnije načine borbe protiv svojih konkurenata u savremenoj Evropi.

Ističu i da je posljednji u nizu napada izveo je CdM.

“Pritom, pomislili su da će vremenskom distancom moći da zamagle da je u pitanju laž u naslovu iz Dnevnih novina od prije nekoliko godina. Izjava je bila na fonu pomirenja, na čemu predsjednik Demokrata insistira od svojih političkih početaka, a trobojka, niti bilo koja druga zastava u samoj tadašnjoj izjavi nigdje nije bila pomenuta”, navode Demokrate.

Kako tada, tako i danas, dodaju u reagovanju, plod je iste ove mašte koja, u pokušaju da kompromituje, domišlja izjave političkim oponentima DPS-a.

“Ako je CdM već imao potrebu za nostalgičnom evokacijom nekih prošlih izjava, čudi da se nisu sjetili i nekih od ovih:
Đukanović o Srebrenici: „Neka ne štiti Momir Bulatović srpstvo od mene, jer Vlada koju ja vodim je morala godinama kriomice od Slobodana Miloševića i Momira Bulatovića da pomaže srpski narod u Hercegovini i Republici Srpskoj kad su im oni odlučno i bezdušno spustili rampu”; Đukanović o tome koga najviše mrzi: „Od svega najviše mrzim četnike, ustaše i stopostotne Crnogorce“;
Đukanović o pohodu na Dubrovnik: „Pohod na Dubrovnik je svrsishodan i svako suprotno stanovište je izdajničko“ (Pobjeda, 22. oktobar 1991)”. Ukoliko ovim izjavama ne zadovolje svoju glad za prošlošću, neka nam se jave, imamo toga na tone”

Oni dodaju da iz 2014., imaju i izjave iz DPS-a iz tog perioda. I to upravo o trobojci, dodaju, kada je, sa pozicije premijera, Igor Lukšić opoziciji nudio novu trobojku i himnu, u zamjenu za Ustav. Demokrate navode da je Lukšić predlagao tadašnjim opozicionim liderima uvođenje trobojke kao predsjedničke zastave i intoniranje prve dvije strofe crnogorske himne u svečanim prilikama.

“Da je nešto slično rekao Bečić i vi biste se sjećali toga. Kao i prije par godina, protiv Demokrata se vodi najprljavija kampanja od strane DPS-a i njihovih pomagača koji tri pune decenije dijele narod na Srebrenicu i Kosovo, na Srbe i Crnogorce, na zelenaše i bjelaše, na komite i unioniste dok istovremeno sami prolaze kroz svako od tih identitetskih stanja, a mi smo uvijek bili i ostaćemo isto”, navode u reagovanju.

Demokrate poručuju da građani neće nasjesti na medijske spinove DPS-a i radikalnih desničarskih elemenata koji uvijek prvi potrče u taj tabor, kao što je, uostalom, “pretrčavao Đukanović, od mrzitelja Hrvata, Crnogoraca, Bošnjaka, Albanaca, do mrzitelja Srba ili kao što su zaštitnici Srba na Kosovu prvi potrčali u kosovske institucije”.

“Naravno, njihovi partneri ne vide za to krivca tamo, nego ga traže ovdje. Licemjerno, zaista”, zaključuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Srbijanka
04.04.2021-18:43 18:43

Becicu i svim Demokratama LAZOVI, njihova politika je amfilohijevska , odnosno SPC-a u Crnoj Gori. Cilj Demokrata je svetosavska ili srpska Crna Gora. Njena državnost se ne poništava, ali se negira njen sadržaj, baš kao što se poništava i njen građanski, multietnički i antifašistički karakter. U sadržinskom i društvenom smislu, Crna Gora Demokrata se do kraja srbizira, po receptu i metodu pokojnog mitropolita Amfilohija Radovića. Taj ekstremni , desničarski dio SPC, nesklon Vučiću, oslonjen je na Rusiju. U tom smislu, Demokrate imaju podršku ne samo manjinskog opozicionog dijela SPC-mislim na Amfilohijeve nasljednike- nego i na snažnu podršku proruske, desničarske opozicije… Pročitaj više »

Safet
04.04.2021-19:21 19:21

-Becicu-Demokratama poručuju građani DPS neće nasjesti na medijske spinove Demokrata i radikalnih desničarskih cetnickih zavara koji poticu iz tog tabora, kao što su Demokrate Becic od mrzitelja Hrvata, Crnogoraca, Bošnjaka, Albanaca, i drugih manjiskih naroda do mrzitelja svojih Srba kako napisase danas DN novine”. OJ, BEČIĆU, LJUTA GUJO, SRBIJU SI I TI UJ'O: !Gospodinu DJukanovicu zelimo Zdravlje i srecu I nemozete nas Becicu ti i svi tvoji ekstremisti vasim Zvjerskim zubima prema G DJUKANOVICA I DPS gradjana nikad odvratiti vasim cetnickim podvalama prema nasem dragom GOSPODINU kako ga vi nazvaste MILOGORCU-DJUKANOVICU-DA JE VJECNA !