Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate ostatku opozicije: Podržite Zakon o Vladi

Nakon što su Predsjednik Demokrata, Predsjednik Demosa i poslanik Nedjeljko Rudović predstavili predlog Zakona o Vladi Crne Gore, iz Demokrata pozivaju sve opozicione političke subjekte da podrže ovaj Zakon, i time, kako tvrde, osiguraju sprovođenje sveobuhvatne reforme Izbornog i drugog zakonodavstva

Nakon što su Predsjednik Demokrata, Predsjednik Demosa i poslanik Nedjeljko Rudović predstavili predlog Zakona o Vladi Crne Gore, iz Demokrata pozivaju sve opozicione političke subjekte da podrže ovaj Zakon, i time, kako tvrde, osiguraju sprovođenje sveobuhvatne reforme Izbornog i drugog zakonodavstva.

”Zakon o Vladi smatramo ključnim aktom u cijelom „paket aranžmanu“, a on svoje utemeljenje nalazi u članu 11 Briselskog plana, koji tretira kontrolne mehanizme u sprovođenju sveobuhvatne reforme izbornog i drugog zakonodavstva. Donošenjem ovakvog Zakona, uz implementaciju gotovo 200 rješenja koja smo predložili, staje se na kraj nezakonitom trošenju budžetske rezerve, ministarskom aktivizmu, partijskom zapošljavanju, i svim drugim mehanizmima zloupotreba od strane vaktuelne vlasti”- tvrde iz Demokrata.

Takođe, u ovom Zakonu predviđeno je da se za prve parlamentarne izbore Vlada izabere saglasno Sporazumu za budućnost, odmah nakon stupanja na snagu Zakona, a što je u saglasju sa dokumentom koji je potpisalo svih 39 opozicionih poslanika pred desetinama hiljada građana na Trgu slobode, dodaju oni.

”Shodno tome, jasno je da je ovaj sveobuhvatan Zakon u interesu svih opozicionih snaga koje za cilj imaju demokratske i poštene izbore. Stoga, još jedanput pozivamo sve opozicione kolege da nas podrže i da zajedno istrajemo na ovom Zakonu, te da se na taj način izborimo za prve slobodne izbore u Crnoj Gori”- navode Demokrate u saopštenju.

”Nakon što smo natjerali DPS da prihvati Briselski plan, sigurni smo da će, ukoliko čitava opozicija stane iza ovog Zakona, DPS morati da prihvati i tehničku Vladu i svih 200 rješenja za slobodne izbore, te da ćemo konačno imati prve fer, slobodne i poštene izbore”- zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve