Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Demokrate: Opozicija ono što neće da razumije objašnjava navodnim pritiscima

To, kako dodaju, mnogo govori o njihovom načinu djelovanja u kojem pritisci igraju značajnu, a vjerovatno i presudnu ulogu

Iz dana u dan postaje sve upadljivija potreba poslanika opozicije da nešto što neće da znaju ili da razumiju objašnjavaju navodnim pritiscima, ocijenili su u Demokratama.

To, kako dodaju, mnogo govori o njihovom načinu djelovanja u kojem pritisci igraju značajnu, a vjerovatno i presudnu ulogu.

“Takav odnos potvrdila je upravo i poslanica Marta Šćepanović u svom poslednjem javnom reagovanju. Međutim, to je problem struktura bivše vlasti, a sada opozicije, koje su očito suočene sa novom praksom koja ne dozvoljava da se odluke donose u Splendidu kao za njih vrhovnoj instituciji. Jer, postaju svjesni da se više nikad odluke neće donositi na kanabeima Brana Mićunovića, već u institucijama sistema”, naveli su u Demokratam.

Princip funkcionisanja Skupštine, kako su istakli, u posljednjem periodu nije počivao na pritiscima, već na osujećivanju i pravovremenom blokiranju amaterskih pokušaja državnog udara, upravo autonomnim odlukama zasnovanim na Ustavu Crne Gore i zakonima.

“Skupština Crne Gore je najprije blokirala realizaciju obećanja opozicije okupljenim građanima da će blokirati njen rad. Zatim je osujećena i namjera Državne izborne komisije da blokira rad Skupštine i funkcionisanje države. I na kraju, spriječen je i posljednji pokušaj pomaganja opoziciji od strane Ustavnog suda i pokušaj prekrajanja izborne volje građana”, podsjetile su Demokrate.

Prema njihovim riječima, činjenica je da je sastav Ustavnog suda političkog karaktera, te da se, shodno tome, u ovom sudu, donose odluke koje su političke, a ne pravne.

“Nova parlamentarna većina je svojom inicijativom razobličila to antiustavno djelovanje, koje je politički motivisano instrukcijama opozicije i pred cijelom javnošću objelodanila i raskrinkala upravo takav karakter postupanja Ustavnog suda. Tom razobličavanju ovih dana se, svojim medijskim istupima, pridružuju i sami nalogodavci, koji isplivavaju nakon što smo, priznanjem predsjednika Ustavnog suda, utvrdili ko je sudija izvjestilac. I da zaključimo u stilu poslanice Šćepanović: pučisti su slatka, mala izvrnuta torta”, istakle su Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve