Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate o Mandiću: Kvazibrižnik za srpski narod, priča o njemu protraćeno vrijeme

''Isti taj Mandić je juče zajedno sa svojim kolegama najsramnijim izjavama pokušavao da našteti Crkvi prozivajući sve njeno sveštenstvo, a danas evo i oca Gojka njegov DF naziva udbašem''

Ispod maske samoprozvanih predstavnika srpskog naroda, krije se lik čovjeka koji od svog pojavljivanja na političkoj sceni Crne Gore vodi najštetniju kampanju protiv srpskog naroda i protiv Crkve, saopšile su Demokrate u reagovanju na optužbe Demokratskog fronta da je lideru te partije i predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću jedino važnja ljubav prema fotelji i da svjesno napada Srbiju i sprski narod.

“Nažalost, mete njegovih napada nijesu u DPS-u,  nego su to njihivi raniji nosioci izbornih lista, Demokrate, Crkva i njeno sveštenstvo i svi slobodnomisleći ljudi koji nijesu prijeki zagovornici radikalne desničarske demagogije Andrije Mandića. Isti taj Mandić je juče zajedno sa svojim kolegama najsramnijim izjavama pokušavao da našteti Crkvi prozivajući sve njeno sveštenstvo, a danas evo i oca Gojka njegov DF naziva udbašem”, navode Demokrate.

Tako je još juče isti taj Mandić, dodaju, kvazibrižnik za srpski narod, išao do toga da pokuša da spriječi izbore pojedinih episkopa na saboru SPC, te vodio bestidnu kampanju protiv svih episkopa iz Crne Gore.

“Ali to je samo jedna u nizu niti koje ih neraskidivo vežu sa DPS-om. Udruženo napadaju Crkvu, ne bi li iz nje izvukli korist i ubrali koji sitni politički poen. I sad se pokazalo da je za pobjedu nad DPS-om dovoljno bilo da vi budete 81. na listi, da vas narod ne gleda i DPS je pao. To vam je bila jedina mudra odluka u političkoj karijeri”, navode Demokrate.

Međutim, dodaju, iako je priča o Mandiću protraćeno vrijeme, moraju odgovoriti na njihove laži, jer svaki moralan čovjek ima obavezu da razobliči laž, a svaki političar da narodu  pruži istinu.

“Zato vam kažemo da je laž da smo mi rekli da sus srpske vlasti uhapsile Jovanovića. Rekli smo da Mandić protestuje protiv Vlade Crne Gore , a ujedno podržava svoje prijatelje iz Srpske liste koji sjede u Vladi Kosova i ne poziva ih da reaguju povodom puštanja Jovanovića iz zatvora. Toliko je njemu stalo do Kosova i do Jovanovića, da ga briga za konkretna rješenja, samo mu služe kao dobro sredstvo manipulacije i povod za napad na one koji nijesu odgovorni za taj čin. To je taj srpski patriota, a ustvari samo poslušnik i podanik Milovih drugova i DPS-a”, navodi se u saopštenju.

Kada govori o Tuzima, Mandić jasno stavlja do znanja da njimu smjena DPS-a nikada i nije bila prioritet, a i zašto bi kad mu je za vrijeme vladavine DPS-a bilo najudobnije.

“Ali znajte, da Demokrate nijesu u koaliciji sa albanskim partijama u Tuzima, vlast bi konstituisao DPS. Mada, vi to odlično znate, nego željno iščekujete povratak DPS-a i aktivno radite na tome, ali vam slaba vajda od takvog posla, gospodine Mandiću! Koliko vam narod vjeruje, najbolje dokumentuje činjenica da se Andrija Mandić i Andrija Popović po svim anketama utrkuju ko će od njih dvojice biti popularniji, tačnije: ko će zauzeti posljednje a ko pretposljednje mjesto na društvenoj ljestvici, jer je narod odavno uvidio da se jednako lažno predstavljate zaštitnicima Srba i Crnogoraca”, navode Demokrate.

Koliko ih narod voli, dodaju, još bolje oslikava činjenica da su i svjesni toga čim su prinuđeni da se pred svake izbore sakriju iza nekog imena.

“Sada ste planirali da se sakrijete iza Leposavića, kojeg ste do juče osporavali, danas ga veličate, a sjutra ćete ga, naravno, proglasiti izdajnikom. Kada je riječ o vozilima, lako je utvrditi šta vaši funkcioneri voze na putu do svojih jahti ili u kakvom se vozilu vozi vaš potpredsjednik Skupštne. Ali mi nijesmo Andrija Mandić, niti bismo dozvolili sebi takav politički nemoral, da svog potpredsjednika dovodi u neprijatnu situaciju pominjući u kakvim se vozilima vozi rukovodstvo parlamenta, kao i uostalom sva rukovodstva na svijetu. Mi vaseg potpredsjednika uvažavamo i poštujemo, jer se radi o časnom čovjeku”, ističu Demokrate.

Uzaludno jer je, dodaju, Crna Gora umorna od podjela i sijača razdora oličenih u likovima Mandića i njegovih najbližih prijatelja iz DPS-a.

“Svi su uvidjeli, a kako i ne bi kad u vašem rastrojstvu otvoreno pokazujete da radite samo u korist DPS-a, da ste lijepo napunili sopstvene džepove, ali i dali dobar elan tajkunima i kriminalcima u zemlji i van nje. Strateški igrate, organizovano i ujedinjeno, jer znate da ćete iz džepova upravo tih tajkuna i jedni i drugi finansirati svoje izborne kampanje”, navode oni.

Oni, kako kažu, predstavljaju nekoliko dokaza koji jasno govore da Mandić radi za DPS.

“Andrija Mandić nikada nije napadao Dejana Peruničića, kao što sada napada Dejana Vukšića, koji otkriva sve zloupotrebe njegovih prethodnika, sto Andrija pokušava da spriječi proglašavajući Vukšića izdajnikom, kao sto je to uradio sa Krivokapićem, Lekićem, a uskoro i sa Leposavićem. A izdajnik je takođe svako ko pokuša da ugrozi DPS. Kako to da o tom stvarima nije brinuo dok je DPS bio na vlasti. Mandić nije ni izbliza napadao DPS koliko napada novu vlast. DF i DPS ujedinjeni traže pad Vlade. DF i DPS ujedinjeno bojkotuju Skupštinu. I DPS i DF sebe poistovećuju sa nacijom, a svoje lidere sa državom”, navode Demokrate.

Poručuju i da i DF i DPS imaju lažne medije, lažne novinare, lažne analitičare i na isti način lažu: pa tako u Rezoluciji o Srebrenici koju je donijela Crna Gora piše da Srbi nijesu genocidni, a DF tvrdi da jesu.

”I DF i DPS pokušavaju da zadrže iste kadrove u tužilaštvu, jer štite svoju imovinu, plašeći se Zakona o porijeklu imovine. Zato udruženo i bojkotuju parlament”, navode oni.

Dodaju i da i DF i DPS bestidno tvrde da je Srbima matična država Srbija, te da je Srbima predsjednik Vučić, Dačić i Brnabić, umjesto Krivokapića i Bečića, i tako najsramnije diskriminišu srpski narod u Crnoj Gori.

“Da li bilo koga više čudi što su, odmah nakon što je Bečić okarakterisan kao evropski lider, u njegovo rušenje krenuli i Andrija i DPS? Ali su se malo preigrali, jer ga ne mogu smijeniti. Neka probaju. Znajući to, Andrija svaki dan mijenja uslove, retoriku, poziva na smjene, pa onda na ostavke, pa na dogovor, pa sjutra opet na rušenje Vlade, i tako ukrug. A u stvari sam treba da ode, jer je izgubio sve što se moglo izgubiti, a za mučke udare na Vladu je čak primio ordenje. Da bi Mandićeva karijera bila u potpunosti na pravi način dekorisana, ostalo je samo da mu orden dodijele i u Splendidu”, zaključuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miro
01.07.2021-19:12 19:12

Samo ste jednom dok ste sve oko sebe pljuvali napisali CG i Crnogorci. Jeste li vi stranka u Skupstini CG ili Srbije.