Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Demokrate: Niko s toliko mržnje ne ruši opozicione interese kao DF

Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate i njihov saveznik, Demokratski front, pretvorili su Skupštinu Crne Gore u pljuvaonicu po Demokratama, poručuju iz Demokratske Crne Gore

Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate i njihov saveznik, Demokratski front, pretvorili su Skupštinu Crne Gore u pljuvaonicu po Demokratama, poručuju iz Demokratske Crne Gore.

Saopštenje ove partije prenosimo u cjelosti:

Otkud SD, pitanje je sad? Nakon što DF, kao DPS-ov decenijski igrač, nije uspio da spriječi izbor Koprivice i Šaranovića, DPS je u igru ubacio i svog, formalnog, i u prisustvu DF-a, pomalo zanemarenog, koalicionog partnera – SD.

Izlaganja svih koje smo čuli iz tih redova toliko su puna istine kao da im je svima suflirala Marina Jočić. Ona poslanica koja reče kako naš poslanik Koprivica nema dana radnog staža. A javnosti radi, samo da kažemo: Koprivica je, u više navrata, bio student generacije i preko pet godina radio na Pravnom fakultetu, istom onom gdje je ona bila najgori student u istoriji Univerziteta Crne Gore. Za poslanicu Jočić je bolje da se ne bavi stručnim profilom, bilo čijim, i da se moli da se niko ne bavi ni njenim, ako nas razumije.

A što se tiče Radunovićevih ponuda, da odgovorimo i na njih. Pošto poslanicima Demokrata nisu strana odricanja od plata na koja nas poziva, njemu će naši poslanici pokloniti svaki euro kad odluči da kupi drugi gliser sa namjenom: bježanija od opozicionih birača u Herceg Novom. Poslanici Demokrata će ovo uradfiti bez obzira na činjenicu što se radi o jednom od najbogatijih Đukanovićevih igrača.

Kao što su lideri DF-a prodali Nikšić DPS-u za ličnu slobodu, tako su i sad planirali da im prodaju izborno zakonodavstvo u zamjenu za oslobađajuće presude, a sve tako da građani Crne Gore ne dobiju pravo na slobodne i poštene izbore i da ne dobiju mogućnost da smijene kleptokratsku vlast DPS-a. Zato je i Milutin Đukanović, posrednik u prodaji Nikšića, osmislio sramnu formulu po kojoj Demokrate trebaju da imaju 4 puta manje članova Odbora nego što ima DPS i 3 puta manje članova Odbora nego što ima DF, iako smo mi najjača opoziciona partija. Gospodo Đukanovići, i Milo i Milutine, plan vam je pao u vodu.

Vaše namjere su pročitane. Cijela Crna Gora to vidi i cijela Crna Gora kreće u savez protiv DPS-a i DF-a. Crna Gora neće dopustiti sebi da je prevarite kao 2014. godine kada ste zajedno izglasali aktuelno izborno zakonodavstvo. Građani pamte da ste i tada obećavali da će opozicija, zahvaljujući tom zakonodavstvu, pobijediti, i već raspoređivali mjesta u Vladi, pa šta bi? Prevariste i tada kao što biste i sada da vam može biti. Jasno je da ovog puta znate da nećete moći da prevarite građane u prethodnim razmjerama, ali očekujete da ćete zajedno namaći preko 50 odsto i formirati Vladu DPS-DF. To se neće desiti. Zato vam je ostalo samo da kukate, vrištite i padate u trans kakvog region ne pamti, jer smo spriječili prodaju još jednih izbora.

Bez većih problema Škrelja može zamijeniti Mandića, a Marta Šćepanović Bulatovića, a da niko i ne primijeti da se izmjena desila. Kneževića, pak, nažalost, niko ne može da zamijeni, osim legendarna Marina Jočić.

Ako je neko bio u ubjeđenju da zadatke Mila Đukanovića najbolje realizuju Miško Vuković, Obrad Stanišić ili Marta Šćepanović, prevario se. Današnja sjednica skupštine Crne Gore krunisala je Andriju Mandića, Milana Kneževića i Nebojšu Medojevića, kao najvjernije Đukanovićeve operativce.

Razlika između Darka Pajovića, sa jedne, i Andrije Mandića, Milana Kneževića i Nebojše Medojevića, sa druge strane, jeste u tome što je Pajović izdao opozicione birače jednom, a ovi drugi sto jednom, a svjedoci smo da se ni tolikim bilansom izdaja nisu zasitili nego bi htjeli još i da sprovedu zajednički plan DPS-a i DF-a, u zamjenu za privilegije koje su dogovorili u zajedničkoj Vladi Crne Gore.

Zato pozivamo lidere DF-a da se izjasne da li će prihvatiti tehničku Vladu ukoliko na njenom čelu bude neko iz DPS-a? Napominjemo, da im olakšamo, da javnost već zna odgovor, ali bi bilo elementarno korektno da ga i od njih čuje.

Javnost zna da bi kao toliko puta dosad, jedva dočekali da pomognu Đukanoviću. Đukanoviću su 2007. godine nedostajali glasovi za usvajanje Ustava. Ko mu je obezbijedio te glasove? Naravno, poslanici koji danas čine Demokratski front. Svih 39 poslanika opozicije se 2016. godine sporazumjelo da bojkotuje Skupštinu. I ko je srušio opozicioni dogovor? Poslanici Demokratskog Fronta. Kada je bilo izvjesno da opozicija pobjeđuje DPS u Nikšiću, ko je pozvao na bojkot izbora? Ko drugi, nego Demokratski front? Kada je 2014. godne DPS predložio izborne zakone, sjetimo se ko ih je sa njima usvojio? Poslanici Demokratskog fronta. Građani nisu zaboravni, pa se sjećaju i izjava lidera DF-a o uspjehu i o sigurnim pobjedama opozicije zahvaljujući ovim zakonima. I, šta se dogodilo? DPS upravo zahvaljujući tom zakonu krade izbore 2014, 2015, 2016, 2017 i 2018. godine!

Sada cmizdre zato što je takav scenario ovog puta onemogućen zahvaljujući Briselskom planu. A tek će plakati, kad DPS i DF, grobare naše mladosti i naše budućnosti, na poštenim izborima, pošaljemo u političku prošlost!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve