Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Neka URA prihvati da partijski kandidat DF-a kojeg prihvataju kao zlatnog glasa u TS uđe u Vladu

''Onaj ko ne želi rekonstrukciju koja bi dovela do stabilizacije i smirivanja političke scene nešto mora da izmisli, spinuje, i vrlo ciljano da odigra da se te tenzije povećaju''

Matematika kaže da je stuacija ovakva: 38 poslanika parlamentarne većine među kojima je i poslanik URA-CIVIS, zajedno sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, je ZA rekonstrukciju aktuelne crnogorske Vlade, a tri poslanika GP URA su protiv. Pošto su građani Crne Gore umorni od političkih i parapolitičkih igrica, od politikantstva, od permanentnih tenzija koje žestoko narušavaju atmosferu u društvu, onaj ko ne želi rekonstrukciju koja bi dovela do stabilizacije i smirivanja političke scene nešto mora da izmisli, spinuje, i vrlo ciljano da odigra da se te tenzije povećaju, a dogovor koji bi bio u interesu preumornih građana Crne Gore ne postigne, saopštile su Demokrate.

Njihovo reagovanje prenosimo u cjelosti

Taj neko je onaj ko se u “političkim bitkama”, koje su ponajmanje političke, na degutantan način služi ogavnim lažima Vuč(ićev)ićevog Informera. Isti onaj koji je već godinu dana zvijezda tabloida.

Ali hajde da vidimo šta je u stvari iza cijele ove kontradiktorne priče koju nam plasira GP URA.

URA u svom saopštenju i napadu na Demokrate priznaje da su DF i Abazović napisali tužilacke zakone, a onda sklopili Sporazum oko sastava Tužilački savjet na način što bi DF-ov kandidat postao član TS. Taj sporazum Abazovića i Mandića, oko kojeg se GP URA sad malo “pravi mrtva”, je u stvari najveća podvala URA-e koja je za malo dovela do zaustavljanja našeg integracionog puta u EU. Odlično Abazović zna kakve su bile reakcije iz Unije, šta su uradile Demokrate da poprave stvari i kako je dobijeno zeleno svjetlo za usvojene tužilačke zakone. Dakle, kao i što sami priznaju, iza leđa Demokrata Abazović je vodio pregovore sa Mandićem oko tužilačkih zakona i TS i tako sa DF zaključio sporazum.

Što se tiče podmetanja oko Tužilačkog savjeta, tu stvari stoje ovako: URA-i nije sporno da u nezavisnom i samostalnom organu kakav mora biti TS bude partijski kandidat DF-a saglasno sporazumu Abazovića i Mandića iako taj jedan nije “1 od 11” kako obmanjuju, već “zlatni glas” koji odlučuje ko će biti VD VDT, a ko ne. Zato što su trampili mnogo čega sa DF, Abazoviću je sporan princip Demokrata da TS ne može pripadati niti jednoj partiji!

Evo rješenja: neka URA prihvati da partijski kandidat DF-a kojeg prihvataju kao zlatnog glasa u TS uđe u Vladu koja je političko tijelo i sve je riješeno. Da vidimo sad principijelnost političkih muljatora koji sjede u foteljama, govore da je to nestranačka Vlada, a sve druge koji su van Vlade napadaju da žele fotelje. Dakle, onaj koji je u fotelji i ko se svim silama bori za fotelju – optužuje 38 koji nisu u foteljama da se bore za fotelje. Bilo bi smiješno da nije tužno.

Neće proći bilo pokušaji da se gurne Crne Gora razbijenom DPS-u kako bi bili spašeni političkog nestanka, kao što je neuspjelo pokušano više puta ovih godinu dana. Poslednji put prilikom ustoličenja Mitropolita crnogorsko-primorskog, kada je URA sa Abazovićem zahtijevala da se ustoličenje zabrani na Cetinju, odnosno da se podlegne zahtjevima i naumima Veselina Veljovića! Od momenta kada je ta igra otkrivena, nastaje igranka GP URA koja na svaki način sabotira pokušaj stabilizacije Vlade. Svakom građaninu koji se godinama borio protiv DPS-a danas jasno da nešto čudno miriše, a građani nemaju dileme da je sve osim rekonstrukcije Vlade i stabilizacije parlamentarne većine i izvršne vlasti izdaja izborne volje građana.

Iako sve ovo podsjeća na prodaju prvo Niksića, pa onda Podgorice, i na kraju Crne Gore od strane Pozitivne Crne Gore, nadamo se da je svaka sličnost slučajna. Jer svi znamo da nema te sile koja će ikad više prevariti narod Crne Gore i oteti mu osvojenu slobodu!

Kad je u pitanju gospodin Katnić, kojeg Abazović pokušava podvaliti drugima, sjećaju se građani sa kime se isti više puta obračunavao, a o njihovim međusobnim odnosima najbolje govori video u prilogu gdje su  jedan o drugom govorili riječima: “bratsku ljubav, povjerenje i poštovanje”, kraj citata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Niksic
07.10.2021-17:55 17:55

Pa kakvi su ovo ljudi????!!!!! Svi zajedno( URA, Demokrate, DF)!
Ovo nije majka pod nebeskom kapom rađala!!!
E, ko nam vodi drzavu!