Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Na stotine radnika ostaje bez posla

Demokratska Crna Gora navodi da se posljednjih dana toj partiji obraćaju građani koji su dobili otkaze ugovora o radu i koji su upućeni na Zavod za zapošljavanje

Demokratska Crna Gora navodi da se posljednjih dana toj partiji obraćaju građani koji su dobili otkaze ugovora o radu i koji su upućeni na Zavod za zapošljavanje.

Desetine otkaza, kako tvrde Demokrate, svjedoče o tome koliko su djelotvorne socio-ekonomske mjere Vlade Crne Gore.

“Toliko, da se ljudi masovno šalju na ulicu i ostavljaju bez hljeba. Od Vladinih mjera očito niko nije vidio korist, ni poslodavci, ni zaposleni, ni nezaposleni, ni penzioneri, niti studenti”, poručuju Demokrate.

Pozivaju Vladu da reaguje prije nego što, kako ističu, bude kasno i da prihvate predloge Demokrata.

“Tražimo da se prije svega u nerednoj nedelji usmjeri hitna finansijsku pomoć u iznosu od jedne prosječne neto zarade svim domaćinstvima koja imaju tri i više članova, odnosno u iznosu od jedne minimalne zarade svim domaćinstvima koja imaju jednog ili dva člana, jer će ta sredstva na kraju građani svakako upumpati u sistem, tako da će ova mjera imati multiplikativni efekat”, poručuju Demokrate.

Zahtjevaju da Vlada obezbijedi zarade zaposlenima u mikro, malim i srednjim preduzećima, koji su onemogućeni da posluju, na način što bi se za vrijeme trajanja mjera stvarne neto zarade uplatile na žiro račune zaposlenih, a porezi i doprinosi u cjelosti takođe prebacili na teret države.

Presudnog je značaja, kako dodaju, i umanjenje cijene struje za 60%.

“Ukoliko se nastavi sa fingiranjem ekonomskih mjera, ovakvih primjera otkaza sa stotina, preći će na hiljade i to za svega nekoliko mjeseci. Ovakvi praktični primjeri su najbolji dokaz nesposobnosti DPS vlasti da se suoči sa krizom i adekvatno odgovori na potrebe građana i privrede” , poručuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve