Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Mi smo onaj glas koji razbija iluziju o URA kao građanskoj i zelenoj partiji

Reagovanje nakon što su iz Građanskog pokreta URA kazali da ''iza Demokrata stoje nekultura i frustracije, a o njihovoj partiji njenom lideru govore rezultati''

Nema jasnijeg priznanja poraza od poslednjeg saopštenja URA-e, poručile su Demokrate. Oni su reagovali nakon što su iz Građanskog pokreta URA kazali da “iza Demokrata stoje nekultura i frustracije, a o njihovoj partiji njenom lideru govore rezultati”.

“Ono što vam, dragi građani, informer partija koju vode radikalni nacionalista Abazović i primitivni političar Konatar, a koja je pod kontrolom Aleksandra Vučića, izdanka Sprske radikalne stranke Vojislava Šešelja pokušava sakriti, ali ipak nevoljno saopštava jeste sledeće: Demokrate su ih potpuno razobličile. Demokrate su onaj glas koji razbija iluziju o URA kao građanskoj, zelenoj partiji predstavljajući je u pravom svjetlu kao rezervni položaj mafije, retrogarno-desničarski i legitimno-proalbanski politički subjekt. Demokrate su politički subjekt koji uvijek nastupa sa činjenicama od kojih ne uspijevaju pobjeći i koji ne dozvoljava da se prevara sakrije i predstavi kao nešto drugo”, naveli su u saopštenju.

Demokrate poručuju da GP URA “zajedno sa DPS-om bježi od izbora”.

“I baš kao što – dok su im puna usta demokratije i građana – zajedno sa DPS-om bježe od izbora iliti provjere volje građana što je temelj demokratije, sada, po ko zna koji put zaredom pokušavaju pobjeći od za njih krajnje nezgodnih pitanja Demokrata”, dodaju iz te partije.

Demokrate su pitale GP URA, “kako je za vrijeme Abazovićevog rukovođenja bezbjednosnim sektorom Radoje Zvicer pobjegao iz Crne Gore, a istovremeno Aleksa Bečić tajno praćen od “stićenika” Abazovića u Upravi policije za koje Europol tvrdi da su visokorangirani članovi Kavačkog klana?”

“Drugo, šta će Dritanu Abazoviću kriptovani telefon i SKY aplikacija, ako isti nemaju direktor ANB, direktor UP ili SDT, sa kim je obavio komunikaciju, da li se i kada vidio i čuo sa kriminalnim klanovima, posebno sa onim licima koja se nalaze u bjekstvu? Treće, zašto nije pokrenuo postupak protiv, kako Europol tvrdi, člana Kavačkog klana Ljuba Milovića nakon što je dobio službenu zabilješku od strane pripadnika Uprave policije da je tadašnji predsjednik Skupštine Aleksa Bečić tajno praćen, već je cijeli slučaj zataškao, a Ljuba Milovića čuvao u bezbjednosnom sektoru”, pitale su Demokrate.

Četvrto, navode dalje iz te partije, od koga je, kada i kako “ucijenjen kada je, kako se iz bezbjednosnog sektora tvrdi, iz svoje kolekcije kadrova za pomoćnika direktora ANB predložio DPS funkcionera Spičanovića”, nakon što je, tvrde Demokrate, “DPS ANB pratio, prisluškivao, fotografisao i snimao opozicionare, novinare, vjerske velikodostojnike i predstavnike civilnog sektora?”

“Peto, zašto je u zatvoru u Spužu posjetio Ljuba Bigovića, visokorangiranog kriminalca. Šta mu je tom prilikom obećao i kojeg je ljekara pozvao i zamolio da istom licu falsifikuju zdravstvenu dokumentaciju i iz zatvora ga premjeste u KC Crne Gore? Šesto, zašto je URA jedini politički subjekt na političkoj sceni Crne Gore čije funkcionere nije hapsio Milivoje Katnić”, pitaju Demokrate.

Sedmo, navode dalje, kada je Andriji Mandiću “obećao da će podržati njegovog kandidata za Specijalnog državnog tužioca kako je i sam priznao na posbenoj sjednici Skupštine Crne Gore?”

“Osmo, da li je i kada ASK-u prijavio poklon “kriptovani telefon”? Ko je lice od kog je dobio ovakav poklon? Ko mu je platio pretplatu za SKY aplikaciju? Kako je telefon uvezen na tržište Crne Gore? Deveto, zašto je Abazović naredio svojim poslanicima da ne daju kvorum na sjednici na kojoj je trebalo da se utvrdi ko je skinuo zabranu ulaska ozloglašenim kasapima Veljku Beliviku i Marku Miljkoviću u Crnu Goru, a koju je inicirao Momo Koprivica”, navode iz te partije.

Pitali su i šta je premijer Dritan Abazović radio u Skoplju.

“Deseto, šta je Dritan Abazović radio u Skoplju? Sa kim se sreo? Sa kim je razgovarao? Kakve je obaveze preuzeo i šta je iz Skoplja unio u Crnu Goru”, dodaju oni.

Demokrate poručuju da “ma koliko bježali, ma kako se skrivali, građanima Crne Gore ćete morati odgovoriti na svako od ovih pitanja”.

“I sad je jasno građanima Crne Gore zašto im je Milivoje Katnić brat i zašto im je Milivoje kazao: “Čestitam Dritanu povratak na oravu stranu”. To je isti onaj Milivoje sa kojim je Dritan dogovarao press kongerencije i njihov sadržaj, kao i udare na Demokrate. Tako da o Dritanu može pisati samo ona istorija koja se piše u kazamatima Kavačkog i Škaljarskog klana, pod uslovom da je prethodno odobri drug Vojislava Šešelja, a vlasnik Dritana Abazovića, Aleksandar Vučić”, zaključuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve