Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Demokrate: Kroz sijedu bradu Bećira Vukovića progovara direktno Andrija Mandić

Prema njihovim riječima sijeda brada kroz koju govori Andrija Mandić mnogo toga zaboravlja u svojoj umišljenoj tiradi lišenoj ičeg istinitog

Nakon što je književnik Bećir Vuković, koga je Skupština Crne Gore imenovala za predsjednika žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade naglasio da je cilj premijeru Zdravku Krivokapiću da napravi most između Demokrata i DPS-a, reagovali su iz Demokratske Crne Gore i poručili da kroz sijedu bradu Vukovića progovara direktno jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

“Kroz sijedu bradu književnika Bećira Vukovića uobičajeno blasfemičnim jezikom progovara direktno Andrija Mandić, pa ćemo zato odgovoriti glavnom fabrikantu laži i manipulacija, a usput i kumu Mila Đukanovića“, navode Demokrate.

Prema njihovim riječima sijeda brada kroz koju govori Andrija Mandić mnogo toga zaboravlja u svojoj umišljenoj tiradi lišenoj ičeg istinitog.

“Sijeda brada se vrlo nemušto pravi da ne vidi kako Andrijini drugovi sjede u Vladi Kosova i Skupštini Kosova, slušaju himnu Kosova, polažu zakletve na Ustav Kosova, pa bi nam malo prodavala prazne floskuletine za moral. Šatro ne vidi sijeda brada da ovdje Andrija pokušava da po nalogu pakta dva predsjednika sruši vlast zato što smo presjekli sve kanale kriminala i korupcije, kojima su se sredstva odlivala u džepove dva centra moći, u Crnoj Gori i van Crne Gore”, poručuju Demokrate.

Kako dodaju, jer to nije izdiktirano da se vidi, već je cilj da se zagudi po emocijama izmorenog, opljačkanog i temeljno poniženog naroda.

Ističu da su ga dvadeset godina držali na vlasti, igrajući podmuklo na grbači brutalno opljačkanog i osiromašenog naroda kome ste zamalo i pamet uzeli svojim prljavim igrama.

“Zato vam najjasnije poručujemo sledeće: metak može, ali da ga vratite na vlast neće moći, jer ćemo vam na taj pokušaj odgovoriti svim dozvoljenim sredstvima. Jednostavno, ma koliko da vam je lukavo sakriven, bogato podržan i precizno osmišljen plan, jednostavno neće moći”, naglasile su Demokrate.

Poručuju da je Andrija Mandić samo niži izvođač planova dva prijatelja, dva predsjednika, koji ima jasan zadatak: da završi posao oko rušenja Vlade Crne Gore i povratak DPS na vlast.

“A on to treba uraditi na način odlično mu znan: da potpuno uništi svaki most saradnje među onim snagama koje su 30. avgusta porazile bivšu vlast. A to se može jedino bestijalnim lažima organizovanim u ciljanu kampanju putem direktnog izlivanja kanalizacije tabloidnih medija u javnost, poput onoga čemu svjedočimo prošlih nekoliko dana”, saopštile su Demokrate.

Kako navode, jedina konstantna nit političkog djelovanja DPS-a i DF-a jeste održavanje podjela i netrpeljivosti među narodom.

“A ono što varira jesu njihove ideologije i stavovi. Ne variraju od potrebe društva, nego od ličnih i partijskih interesa. Tako se saznaje da je preteča propagiranja i zagovaranja ulaska u NATO zapravo Andrija Mandić, i to još 2007. kako kazuju dokumenta Vikiliksa, a podršku je dobio od kuma Mila Đukanovića”, dodaju Demokrate.

Onda odjednom desetak godina kasnije, kako napominju, Andrija Mandić je najveći protivnik NATO-a i navodni organizator protesta.

“Tako da je most između Fronta i DPS-a davno sagrađen, ali je nažalost preko tog mosta previše naroda prešlo. Taj most su dodatno ojačavali konstantni napadi DF-a na partije koje su bile pravi protivnici DPS-a. Kad god je narod bio najodlučniji u borbi protiv DPS-a, Andrija Mandić je odjednom svoju otrovnu oštricu sa DPS-a preusmjeravao na protivnike DPS-a, ubjedljivo najčešće Demokrate, ali i građanske organizacije i građanske aktiviste”, navode Demokrate.

Tvrde da je svaki put Andrija Mandić uzidao jedan novi kamen u most između njih, te da će Demokrate taj most srušiti.

“Međutim, bez obzira na njihove, bez ikakve sumnje zajedničke, akcije bojkota Skupštine, organizovanja zajedničkih protesta i zajedničkom nacional-šovinističkom divljanju po Crnoj Gori, dok ima Demokrata takve planove dvojac Mandić – Đukanović mogu zgužvati i baciti u smeće, jer sad, za razliku od ranije, ima ko da im se suprostavi. Prije svega slobodni i dostojanstveni građani ove zemlje. Jer taj će dvojac morati da drži ruke što dalje od Crne Gore i naroda Crne Gore”, istakli su iz Demokratske Crne Gore.

Demokrate vjeruju da će se Mandić na novim parlamentarnim izborima, koji će se održati za nešto više od tri godine, ako prije toga DPS i DF ne ozvaniče koaliciju, kandidovati kao nosilac izborne liste.

“To bi bio spas za Crnu Goru, jer tada bi i on i njemu slični vidjeli koliko vrijede. Ali, imajući u vidu da on odlično zna koliko vrijedi, i ovog puta će se sakriti iza nekoga. Recimo iza Leposavića, i poslije izbora ga odmah proglasiti za izdajnika, kao što je to uradio sa svakim nosiocem svojih izbornih lista do sada. Doktor Bojović, Miodrag LekićZdravko Krivokapić, malo li je? Da li je gospodin Leposavić sledeći?”, zaključile su Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve