Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Kad je Abazović slagao, usmeno na sjednici ili pisano u odgovoru

Iz te političke partije ističu da, pošto su izostali iole smisleni odgovori ili bilo kakvi odgovori na postavljena pitanja, zaključak koji se izvodi jeste: više je nego jasno kako je došlo do toga da Abazović napravi kolut unazad i pristane da bude eksponent regionalnih formalnih i neformalnih centara moći i, očigledno, regionalnih kriminalnih struktura na poziciji na kojoj se nelegalno i neligitimno trenutno nalazi

Predsjednik nelegitimne 43. Vlade, u namjeri da opravda svoje političko “prevrtanje”, navikao nas je na svojevrsne jezičke i logičke bisere, oksimorone i kontradiktornosti koji se graniče sa stupidnostima. Jedna od njih je glasila da “manje granica znači manje šverca”. I ne bi to bilo ništa neobično da gospodin Abazović ne pledira da sebe predstavi kao ozbiljnog državnika. Međutim, ono što je nelegitimni premijer napisao u odgovoru na novu Inicijativu poslanika Demokrata, Moma Koprivice, u vezi sa posjedovanjem kriptovanog telefona i Skaj aplikacije, nije ništa drugo do “uskakanje samom sebi u stomak”, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Kako su naveli, nakon što je na Četvrtoj posebnoj sjednici Skupštine Crne Gore, u odgovoru na poslaničko pitanje poslanika Demokrata, gospodin Abazović priznao da je posjedovao kriptovani telefon koji je dobio od kolege, da je imao instaliranu Skaj aplikaciju i da je putem nje komunicirao sa trećim licima, poslanik Koprivica je, u skladu sa članom 50 Poslovnika Skupštine Crne Gore, zatražio određene podatke i informacije u vezi sa istom temom.

“U svom šturom odgovoru, gospodin Abazović je promijenio ploču pa sada tvrdi sasvim suprotno od onoga što je prethodno rekao da “telefon nije dobio na poklon, već u cilju testiranja i upoznavanja sa načinom na koji funkcioniše”, a odmah u narednoj rečenici kako “isti nije koristio” i kako ga je “vratio nakon deset dana”. Podsjećamo, na Premijerskom satu, Abazović je saopštio kako je kriptovani telefon “dobio od jednog kolege” i kako mu se “nije svidio način na koji može da se upotrebljava””, navodi se u saopštenju.

Kad se ovo sve dovede u vezu, ocjenjuju, prvo pitanje koje se postavlja jeste – ko je ovdje lud i da li gospodin Abazović zaista misli da svi imamo IQ85? Kako se to može testirati telefon ili bilo koji uređaj i upoznati sa načinom na koji funkcioniše, a da se, pritom, ne koristi? Ako ga već nije htio koristiti, zašto mu je trebalo 10 dana da bude u njegovom posjedu pa da zaključi da ga neće koristiti i da ga vrati? Ili, zašto je uopšte i nabavljao takav telefon? I, najzad, zašto je na sjednici Parlamenta rekao nešto posve drugačije od onog što je napisao u svom odgovoru – kad je lagao: na sjednici ili u pisanom odgovoru?

“U konačnom, zašto ni jednom jedinom riječju nije dao odgovor na sljedeća pitanja poslanika Koprivice: Ko je izvršio pretplatu za Skaj aplikaciju? U kojoj vrijednosti? I kojom transakcijom ste platili navedenu pretplatu? Ukoliko je to učinio neko drugi, pitam, ko je to učinio i zašto neprimjeren poklon nijeste prijavili Agenciji za spečavanje korupcije? Kako je kriptovani telefon dospio na naše tržište? U kojoj radnji je kupljen ili, ako je pribavljen na crnom tržištu, na koji je način pribavljen od strane poklonodavca? Kojeg datuma Vam je telefon poklonjen? Kojeg datuma je telefon prijavljen nadležnim državnim organima, dodaju u saopštenju.

Iz te političke partije ističu da, pošto su izostali iole smisleni odgovori ili bilo kakvi odgovori na postavljena pitanja, zaključak koji se izvodi jeste: više je nego jasno kako je došlo do toga da Abazović napravi kolut unazad i pristane da bude eksponent regionalnih formalnih i neformalnih centara moći i, očigledno, regionalnih kriminalnih struktura na poziciji na kojoj se nelegalno i neligitimno trenutno nalazi.

“Njegovo zapetljavanje u odgovorima na, za svakog časnog i poštenog čovjeka, veoma laka pitanja – samo po sebi je dovoljan odgovor. A ako u cijelu priču uvedemo cifru 21, koju je on prvi pomenuo u jednoj televizijskoj emisiji, čini se da prodaja svakog časnog glasa koji je 30. avgusta 2020. godine dat za promjene i protiv DPS-a dobija svoj pravi motiv, ili makar najvažniji dio njega”, zaključuju iz Demokratseke Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve