Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Demokrate: Još jedan dokaz o dvostrukim aršinima DIK-a

Zna se već i da je DIK, krajem decembra 2020. godine, postupila po pravilima po kojim nije postupala nikada za vrijeme svog postojanja, navode Demokrate

Kao što se zna, more je dokaza koji govore u prilog tezi da je DIK odbijanjem da dostavi izvještaj o popuni upražnjenog poslaničkog mjesta primijenila aršine kakvi nikada nijesu primijenjeni ni u jednoj sličnoj situaciji, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

”Zna se već i da je DIK, krajem decembra 2020. godine, postupila po pravilima po kojim nije postupala nikada za vrijeme svog postojanja.

Poznato je i da je takvo djelovanje DIK-a posljedica instrumentalizovanosti te institucije u partijske svrhe, koja ju je i dovela do krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

Da je postojao momenat organizovanosti i umišljaja u posljednjem postupku DIK-a, svjedoče, bez izuzetka, sva prethodna postupanja, kako DIK-a, tako i opštinskih izbornih komisija”, navode iz ove partije.

Kako navode, na sjednici Skupštine Glavnog grada od 29.10.2020, vidi se kako Đorđe Suhih, predsjednik Skupštine Glavnog grada, omogućava učešće dva odbornika DPS-a online, zatim i učešće iz susjednih sala, da bi, potom, u takvoj situaciji, pročitao izvještaj izborne komisije Glavnog grada i konstatovao i ostavku i popunu upražnjenih odborničkih mjesta.

”Treba li reći da se i to odigralo u trenutku kada Poslovnik ne dopušta takvu mogućnost?

Kao što se može pretpostaviti, izborna komisija Glavnog grada nije pravila pitanje u vezi sa tim da li su odbornici u Skupštini Glavnog grada prisutni i u kojoj mjeri, da li su prisutni fizički i stoprocentno ili su prisutni samo djelimično i putem tehnologije raspravljaju i odlučuju. Da ne govorimo o tome da se nisu bavili ni filozofskim pitanjima poput onog da li se može glasati, a ne biti prisutan i da li se može odlučivati, a ne biti kvorum za odlučivanje i slično.

Očigledno je osporavanje bilo rezervisano isključivo za novu većinu i sjednicu sa kraja decembra 2020. godine, na kojoj je, da usput podsjetimo, reguralno utvrđen kvorum, koji je postojao, i u skladu sa Poslovnikom kojim je omogućeno učešće u radu poslanika na daljinu putem odgovarajuće informacione tehnologije”, zaključile su Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve