Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Iznošenjem neistina na račun doktora Mitrovića SNP pokušava prikriti nesposobnost svojih kadrova

Naravno, dodaju, za cjelokupan rad dr Mitrovića, stoje na raspolaganju svim organima, na prvom mjestu tužilaštvu

Uvažene kolege iz SNP-a, razumijemo da ste zarad fotelja poklekli i zbog toga potpisali koalicioni sporazum sa DPS-om. Razumijemo i da ste na čelo bolnice postavili direktoricu koja je, dok su se Demokrate i dr Marko Mitrović bavile nepočinstvima Ilije Ašanina, bila njegova uzdanica koja ga je štitila i tada i danas. Ali laži koje ste iznijeli na račun doktora Mitrovića ne priliče ni vašem koalicionom partnerima Petru Ivanoviću i Branu Gvozdenoviću koji su vam birali ministre i sačuvali predsjednicu Skupštine prije dva dana, saopštile su Demokrate Nikšić reagujući na izjavu nikšićkog SNP-a da tužilaštvo treba da ispita rad Mitrovića.

“Ne bi nas začudilo ni da se za par dana Ilija Ašanin vrati na neku od funkcija u bolnici ili čak u Ministarstvu zdravlja, budući da je polovina savjetnika i saradnika ministara iz SNP-a na listama DPS-a za lokalne izbore. Ipak, neće vam proći pokušaj da neznanje i nesposobnost koje svakodnevno demonstrirate u OB Nikšić pokušate masirati neistinama. Razobličićemo svaku. Idemo redom. Zaposlenja koja pominje SNP u nikšićkoj bolnici nisu nikakva novost niti otkriće, budući da je doktor Mitrović u svakom svom obraćanju navodio koliko je kadra zaposlio i hvala Bogu da je tako, da Nikšićani rade, a ne da idu iz našeg grada”, kažu Demokrate.

Naravno, dodaju, za cjelokupan rad dr Mitrovića, stoje na raspolaganju svim organima, na prvom mjestu tužilaštvu.

“Doktor Mitrović je, takođe, više puta javno govorio da je za ustanovu kakva je OB Nikšić potrebno zaposliti još i medicinskog i nemedicinskog kadra osim ako u SNP-u ne misle da ostanemo na nivou pružanja zdravstvene usluge od prije 20 godina, čemu u prilog govori i činjenica da je aktuelna direktorica za kratak period otpuštala medicinski kadar. Do dolaska na mjestu direktora dr Mitrovića bolnica je radila sa jednim pravnikom na 400 zaposlenih, dok recimo Dom zdravlja Nikšić sa duplo manje zaposlenih ima tri pravnika. Da li gospoda iz SNP-a misli da su zaposlenja vozača kojih i danas fali pa bolnica ne može da odgovori adekvatno zahtjevima koji joj se nameću sporna ili da je zaposlen višak higijeničarki, kuvara, servirki? Nadamo se da ne misle i da znaju da je većina starog kadra pred penzijom i da je godinama zbog nedostatka kadra radio mimo svih normi pa preko 70 odsto zaposlenih nije moglo iskoristiti pravo na godišnji odmor čak i po tri – četiri godine”, navode Demokrate.

Sramna je optužba koju s indignacijom odbacujemo, kažu Demokrate Nikšić, – OB Nikšić dok je na njenom čelu bio dr Marko Mitrović nikome nije plaćala račune za mobilne telefone – niti osoblju niti partijskim funkcionerima, a nisu se ni poklanjali stanovi kao što je to radio SNP ministar dok je bio direktor fonda.

“Takođe, nisu se sprovodile javne nabavke bez tendera, što će, sigurni smo, biti pod lupom pravosudnih organa. Kada je riječ o tenderima, tu su stvari kristalno jasne a potvrđuju ih izvještaji revizorske komisije iliti Komisije Dada Šćekića za smjenu Marka Mitrovića. Još jedna laž razobličena. Idemo dalje. Koliko je nikšićka bolnica „finansijski srozana“ u periodu dok je na njenom čelu bio dr. Mitrović najbolje govori činjenica da je dr. Mitrović vratio 30.000 eura duga, otplatio ambulantno vozuilo od 20.000 eura i na računima bolnice ostavio više novca nego što je zatekao preuzimanjem dužnosti Uz to, možemo da ne pomenemo i cifru od gotovo 350 hiljada eura sponzorstava za nepuno godinu dana, dvije velike investicije kroz dvije stavke u kapitalnom budžetu – zgrada urgentnog bloka i MR i CT, što bi Nikšićku bolnicu izdiglo na puno veći nivo i osoblju značajno olakšalo funkcionisanje, a građanima dostupnost zdravstvene zaštite”, ističu Demokarte.

I naravno, naglašavaju, to što smo smo mi gradili i stvarali vi ste upropastili za svega mjesec dana.

“Dvije velike kapitalne investicije: Nova zgrada urgentnog bloka – propalo! Nabavka MR-a i CT-a – propalo! Uz to, kadar SNP-a danas otpušta iz bolnice, pa je anestezija u Nikšiću u velikom problemu jer su jednom anesteziologu odmah pokazana izlazna vrata iz OB Nikšić. Dok je dr Mitrović osnivao nove ambulante i nove dijagnostičke metode, vi danas to zatvarate i uništavate. A tu na prvom mjestu mislimo na novootvorenu ambulantu dečije psihijatrije za koju je planirano da preraste u odjeljenje dečije psihijatrije, a koju SNP kadar danas zatvara i djeci uskraćujete mogućnost pregleda”, piše u saopštenju.

Ono što je takođe frapantno, navode, kada govorimo o kadru „časnog“ i „temeljnog“ SNP-a jeste činjenica da se u bolnici na mjestima odlučivanja i rukovođenja postavljaju ljudi koji otvoreno istjerivali sveštenike iz ambulanti time gazeći i etički kodeks i Hipokratovu zakletvu.

“I na kraju. Za vrijeme dr Mitrovića dato sedam subspecijalizacija, do samog kraja dovedena priča o otvaranju oftalmološke hirurgije posle 20 godina, stvorene sve pretpostavke za prelazak jednog ljekara oftalmologa, nikšićanina iz KCCG i obezbedili budžet za kupovinu opreme za operacije katarakte, u saradnji sa VCG opremili odeljenje pedijatrije i psihijatrije sa novim inventarom, krenuli u rekonstrukciju porodilišta i tako dalje. Iz svega navedenog jasno je da se SNP služi lažima kako bi prikrio nesposobnost svog kadra kojem je mentor bio Ilija Ašanin i krivicu svalio na one kojima nisu ni do koljena”, zaključuju Demokrate Nikšić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
03.10.2022-14:29 14:29

sve je tačno što ste jedni o drugima rekli i tu nema problema već je problem što će te vrlo brzo sve riječi progutati i u istu tikvu opet prđeti.