Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Izabran novi sastav Opštinskog odbora u Petnjici

Posebno su naglasili činjenicu da je Petnjica opština sa najvećim trendom iseljavanja u Crnoj Gori, a da je tom tragičnom stanju najviše doprinijelo tridesetogodišnje zanemarivanje u vidu potpunog odsustva projekata i pomoći za razvoj

Demokratska Crna Gora održala je juče u Petnjici Drugu izbornu Konvenciju Opštinske organizacije Demokrata Petnjica na kojoj je izabran novi sastav Opštinskog odbora koji će se putem jasnih političkih principa i konkretnih ideja za razvoj opštine u naredne četiri godine boriti za interese svih građana Petnjice i Bihora.

“Za članove Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore Petnjica izabrani su Adem Rastoder, Amel Skenderović, Aljko Rastoder, Almir Adrović, Alen ĐukićBranko Ivezić, Enis Agović, Elma Rastoder, Fikret Ćeman, Isad Muratović, Elvedin Mehović, Nusmir Cikotić, Rifat Rastoder, Radoman Popović, Samir Ramdedović, Senada Šabotić, Šećo Rastoder i Šefto Ličina, dok su članovi Opštinskog odbora po funkciji Albin Ćeman, Irijan Novalić i Ersin Rastoder”, saopšteno je iz te partije.

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, obraćajući se okupljenima poručio je da je svima jasno da tragikomični projekat manjinske Vlade ne može da opstane i uspije, jer ne počiva na istini, principima i volji građana, te da ozbiljnije djeluju formiranja kućnih savjeta po po podgoričkim zgradama I mjesnim zajednicama po selima Crne Gore, nego ovaj antievropski performans kojem cijela Crna Gora prisustvuje.

“Ne miri se Crna Gora izdajom i prekrajanjem izborne volje. Tako se vara, a ne miri Crna Gora. Crna Gora se miri borbom za vrijednosti i standard građana, tako što se daju veće plate, penzije, staračke naknade, dječiji dodaci”, poručio je lider Demokrata.

Bečić je kolege političare pozvao da dalje ne brukaju Crnu Goru i ne kompromituju sistem.

“Ne maltretirajte više građane, već hajde da, kako sam vas odavno pozvao, idemo na lokalne, vanredne parlamentarne i predsjedničke izbore. Hajde da idemo na narodni sud!”, kazao je Bečić, dodavši da su Demokrate spremne da svake nedjelje pobjeđuju one koji u želji da politički sitno profitiraju manipulišu datumima održavanja lokalnih izbora jer se Demokrate bore za zajedničku budućnost svih u Crnoj Gori, što građani u sve većem broju jasno prepoznaju.

Potpredsjednik Demokrata i poslanik u Skupštini Crne Gore, Albin Ćeman, poručio je svojim sugrađanima da se bez Demokrata ne može napraviti ni jedna stabilna proevropska Vlada čija je ideja pomirena, stabilna, država socijalne pravde, te da “Dubai koalicija” nema šanse da uspije u svom prevarnom naumu.

Konvenciji su se obratili i funkcioner Demokrata i poslanik prošlog saziva Skupštine Crne Gore, Dženan Kolić, i nova lica snage Demokrata iz Bihora, Irijan Novalić i Ersin Rastoder, naglašavajući da je Bihoru i Crnoj Gori dosta prevare, izdaje, lažnih obećanja, i da je vrijeme i za Petnjicu i za Crnu Goru da se krene putem poštenih odnosa, konkretnih planova, a da je to jedino moguće sa ljudima koji takve vrijednosti nose u sebi i politici koju vode, i koji niti varaju, niti izdaju, niti se prodaju, već predstavljaju temelj bolje i poštenije budućnosti bazirane na radu, odgovornosti i principima.

Posebno su naglasili činjenicu da je Petnjica opština sa najvećim trendom iseljavanja u Crnoj Gori, a da je tom tragičnom stanju najviše doprinijelo tridesetogodišnje zanemarivanje u vidu potpunog odsustva projekata i pomoći za razvoj.

Nakon konvencije, uz prisustvo velikog broja građana te crnogorske opštine održana je 21. protestna šetnja protiv izdaje izborne volje građana i najavljenog formiranja takozvane manjinske Vlade, koja za cilj ima povratak DPS-a na pozicije moći i odlučivanja uprkos na svim izborima od 30. avgusta decidno saopštenoj volji građana Crne Gore da to ne žele. Prema svjedočenju starijih Bihoraca, ovo je prva protestna šetnja u istoriji Petnjice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
veritas
11.04.2022-23:27 23:27

a što Kolić obmanjuje sunarodnike…lakovjerni ljudi.

Safet
12.04.2022-10:10 10:10
Reply to  veritas

Amfilohijev moljenik za zdravlje nema vremena Rusi im gube na bojnim poljima Ukrajine -Ko jos ove CETNICKE DEMOKRATE podrzava taj je za DOBROTE!