Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate i Demos predale inicijativu: Traže da se Njegošev dan praznuje dva dana

Kancelarije Demokratske Crne Gore nijesu radile u ponedjeljak, čime, kako kažu, Demokrate i Demos odaju počast našem velikanu

Poslanici Demosa i Demokrata predali su u skupštinsku proceduru Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o državnim i drugim praznicima kojim se predviđa da se ubuduće Dan Njegoševog rođenja praznuje dva neradna dana.

-Zbog skandaloznog tumačenja Zakona i ne uvažavanja apela poslanika Demokrata od strane Vlade Crne Gore da 14. novembar bude neradni dan, obzirom da je crnogorski praznik kulture, Njegošev dan, pao u nedjelju koja je već neradna djelovanjem drugog Zakona, poslanici Demokrata i Demosa su predali u skupštinsku proceduru Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o državnim i drugim praznicima kojim se predviđa da se ubuduće Dan Njegoševog rođenja praznuje dva neradna dana kako je to slučaj i sa drugim državnim praznicima u zemlji – navode u saopštenju.

Kancelarije Demokratske Crne Gore nijesu radile u ponedjeljak, čime, kako kažu, Demokrate i Demos odaju počast našem velikanu.

-Tako ćemo nastaviti i u godinama koje slijede – zaklljučuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ulqin
15.11.2022-15:10 15:10

Drzavni je praznik dan rodjenja nekoga ko je pisao:
“Arnaut je ni voda ni vino, narodnosti ni slobode nejma; on za obraz ne zna i poštenje, prodaje se ko mu više dade; za novce će svašto učiniti – mater prodat, a oca zaklati;”
Ovo citaju ucenici srednjih i osnovnih skola.

Toliko o suzivotu i medjusobnom postovanju!

Pi
15.11.2022-15:34 15:34

Hoce Becic da slavi i Dan rodjenja i smrti, pa zato DVA Dana.