Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Demokrate: Gvozdenović da ispoštuje Pravila o radu Odbora

Članovi Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva Momo Koprivica, Danilo Šaranović i Neđeljko Rudović, uputili su Branimiru Gvozdenoviću urgenciju kojom upozoravaju na direktno kršenje Pravila o radu Odbora i opstrukciju u procesu sveobuhvatnih reformi izbornog i drugog zakonodavstva

Članovi Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva Momo Koprivica, Danilo Šaranović i Neđeljko Rudović, uputili su Branimiru Gvozdenoviću urgenciju kojom upozoravaju na direktno kršenje Pravila o radu Odbora i opstrukciju u procesu sveobuhvatnih reformi izbornog i drugog zakonodavstva.

Iz Demokratske Crne Gore navode da su njihovi poslanici Koprivica, Šaranović i Rudović 1. decembra uputili Zahtjev za sazivanje sjednice Odbora saglasno članu 3 stav 1 Pravila o radu Odbora i Radnih odbora.

Podsjećaju, u pravilima se navodi da je “predsjednik Odbora dužan da sazove Odbor na sjednicu ako to zatraži predsjednik Skupštine ili trećina članova Odbora, ili većina članova Odbora iz parlamentarne većine, odnosno opozicije, navodeći pitanja koja treba da se stave na dnevni red sjednice Odbora”.

Većina članova Odbora iz reda parlamentarne opozicije, kako su kazali, podnijela je Zahtjev i navela pitanja koja treba da se stave na dnevni red sjednice Odbora i dostavila materijal saglasno propisanoj proceduri.

“Branimir Gvozdenović je suprotno Pravilima o radu Odbora ignorisao ovaj zahtjev i samoinicijativno sazvao sjednicu za koju nije kandidovao pitanja iz pomenutog zahtjeva. Takođe klub poslanika kom Gvozdenović pripada jasno je saopštio da se neće sazivati sjednica na zahtjev većine članova Odbora iz reda parlamentarne opozicije, iako je to eksplicitna obaveza prema važećim pravilima”, ističu Demokrate.

Poslanici Koprivica, Šaranović i Rudović upozorili su Gvozdenovića.

“Ukazali mu da ispoštuje Pravila o radu Odbora, uz zahtjev da prestane sa opstrukcijom u radu, te da odmah primijeni član 3 Pravila o radu Odbora i Radnih odbora i sazove sjednicu onako kako to pravila nalažu. Svako drugačije postupanje predstavljalo bi blokadu u radu Odbora i manifestaciju straha od predloženih rješenja”, zaključili su opozicioni poslanici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve