Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Demokrate: Gospodo iz NSD, nema rušenja Vlade i vanrednih izbora

,,Da li su pojedinici iz DF-a toliko ostali bez političkih argumenata da je čak i visoki funkcioner NSD-a Milutin Đukanović, zarad malo medijskog prostora za pokušaj napada na Demokrate izgubio korak pa udario na Srbiju zbog Rezolucije o Srebrenici''

Da li su pojedinici iz DF-a toliko ostali bez političkih argumenata da je čak i visoki funkcioner NSD-a Milutin Đukanović, zarad malo medijskog prostora za pokušaj napada na Demokrate izgubio korak pa udario na Srbiju zbog Rezolucije o Srebrenici, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

“Ispade sad da ih je Milutin iskritikovao tek deset godina nakon usvajanja Deklaracije u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Razumijemo da im nije baš lako čitati tekst te Deklaracije u kojem se nigdje ne poriče da je srpski narod genocidan i zločinački kako to rezolutno odbacuje crnogorska Rezolucija, kao i izvinjenje Srbije što nije urađeno sve što je bilo moguće da se uradi da bi se spriječio genocid. I taman kad smo pomislili da je Milutin shvatio da su dva i dva četiri, on kao rezultat upiše tri”, saopštile su Demokrate.

Oni su poručili “gospodi iz NSD” da nema nema vanrednih izbora, rušenja Vlade i prelazne Vlade, koliko god to puta neko dogovarao sa DPS-om.

“Što se tiče služenja, mi odbismo principijelno četiri godine da prekinemo bojkot, odbismo i da uđemo u Vladu izbornog povjerenja, izađosmo odmah zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti iz Odbora za izbornu reformu, a vi postaste najveći partneri, zaštitnici i prijatelji Sveta Marovića i njegovih tajkuna”, navodi se u saopštenju.

Kako pojašnjavaju, “pozva i on da se glasa za njih na parlamentarnim izborima”, tako da su veze očito neraskidive, a jasno je i gdje je zaštitnik.

“Uvaženi građani, umjesto da se pozabavimo takvim stvarima, da se ova država može na miru uhvatiti u koštac sa organizovanim kriminalom, korupcijom, ekonomskim oporavkom, oni vam prodaju nacionalističke igranke sa dvije strane, napadaju Vladu od prvog dana i jedni i drugi, ne dajući joj ni mira ni šansu da radi, kako bi je zajednički srušili što im neće uspjeti”, ističu Demokrate.

Biće to još jedan, dodaju, neuspješan projekat.

“A sad opet malo glede Rezolucije. Da je rezolucija zaista usmjerena protiv srpskog naroda kako vi besramno pokušavate spinovati: Da li bi profesorica Branka Bošnjak, članica vaše koalicije, glasala Za? Da li bi SNP, članica vaše koalicije, bila uzdržana? Da li bi Srbija donijela sličnu Deklaraciju, i to onu u kojoj se nigdje, za razliku od crnogorske, ni slovom ne pominje da srpski narod nikako ne može biti genocidan, ali se traži hapšenje odgovornih za genocid?”, pitaju iz Demokrata.

Kako kažu, naravno da ne bi, nego je potrebna dimna zavjesa, da se od nje ne bi vidio stvarni cilj, a to je rušenje vlasti i gubitak podrške međunarodne zajednice.

“Uzlad vam trud svirači sa koje god strane da svirali i koliko god da združeno djelovali”, zaključuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve