Nedjelja, 2 Aprila, 2023
Rubrika:

Demokrate: DPS nije stid da govori o normalizaciji grada kojeg su vodili 30 godina

Kotorska pajser brigada, od milošte zvana DPS i sateliti, nije ni u čemu zaslužila odgovor bilo koga ozbiljnog u Crnoj Gori, njima će odgovor na sve navode dati Upravni sud Crne Gore pred kojim je gotovo deset tužbi za njihova postupanja

Kada lokalni DPS kaže da se situacija u lokalnoj upravi i Gradu normalizuje, možemo samo da konstatujemo da se normalizuje po njihovim mjerilima, jer jedino mjerilo DPS-a za normalno je služenje neistinama, kršenje zakona i simuliranje života i rada, poručuju Demokrate. Oni su reagovali nakon što je iz DPS-a saopšteno da kada bi se uklonilo politikanstvo bivše vlasti u Kotoru našlo bi se rješenje pojedinih problema u gradu.

Foto: Arhiva

“Kotorska pajser brigada, od milošte zvana DPS i sateliti, nije ni u čemu zaslužila odgovor bilo koga ozbiljnog u Crnoj Gori, njima će odgovor na sve navode dati Upravni sud Crne Gore pred kojim je gotovo deset tužbi za njihova postupanja. Ipak, radi ukupne javnosti, moramo reagovati i podsjetiti da je legalna vlast na čelu sa predsjednikom Jokićem formirala preduzeće za prečišćavanje otpadnih voda zajedno sa opštinom Tivat i da ono funkcioniše, da je posao rekonstrukcije bazena u nadležnosti DPS Vlade i da od obilazaka bazena pravnika na privremenom boravku u kabinetu predsjednika opštine nema nikakve koristi, osim ako ne pronađe neki novi pajser za period kada ga upravni sud iseli iz kabineta”, objašnjavaju iz Demokratske Crne Gore.

Oni poručuju DPS-u da su sve odluke koje su donosili u Skupštini, od budžeta pa nadalje su bile pripremljene od strane nezakonito smijenjenje uprave i nisu usvajane samo zato što je, kako dodaju, gospoda DPS-a zajedno sa svojim javnim i tajnim pomagačima, koji se ovih dana sve više otkrivaju na sastancima skupštinskih odobora i u kabinetu, opstruirali rad SO Kotor i držali grad u blokadi.

“Ponekad se zapitamo da li je moguće da toliko nemate stida da govorite o normalizaciji grada koji ste vodili gotovo tri decenije. Upravnoj inspekciji smo prijavili kršenje zakona od strane pravnika Aprcovića i to predstavili javnosti, zato što smo sigurni da će vaša drugarica Suzana Pribilović sve uraditi da to ne sankcioniše. Bez obzira na to, mi ćemo javnosti nastaviti da ukazujemo na sve nezakonitosti redom”, ističu oni.

DPS-u su postavili i nekoliko pitanja.

“Ići ćemo od lakših ka težih: Kada ste otvorili radove na sportskoj sali, a kada obećali završetak? Kako poslanik koji je glasao za Zakon o lokalnoj samoupravi ne zna da pročita član 124 i nezakonito imenuje vršioce dužnosti? Kako cijele šire familije zauzimaju funkcionerska mjesta? Kako daktilograf-arhivar postaje direktor bez ijednog uslova? Kako opštinu prezentuje lice sa cash and carry diplomom? Kako se pravilno sprovode postupci hitnih javnih nabavki u javnim ustanovama? Da li je konflikt interesa kada odbornik predlaže odluku kojom će povećati iznos sredstava dodijeljenih iz opštine za pravni subjekt u kom je menadžer?”, pitaju Demokrate.

U ovoj partiji vjeruju da je ovo dovoljno pitanja za danas, i poručuju DPS da ukoliko ne daju odgovore, oni će im pomoći.

“Naravno, ona najteža ostavljamo za kraj, kada će najlošiji đaci i tremaroši, koji su danas na čelu opštine, morati da daju odgovore, bez skrivanja iza informativnih službi i drugih organa DPS-a. Što se tiče vaših navoda o potrošenim stotinama hiljada eura, vojsci ljudi, obilnim apanažama, zastrašivanju i revanšizmu, nećemo vam reći ono što zaslužujete, ne zbog vas, nego zbog našeg dostojanstva, jer ako nas spustite u blato imaćete prednost domaćeg terena. Dovoljno je samo da kažemo da ne govorite ni jednu jedinu istinitu riječ”, zaključuju Demokrate.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve