Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Dok smo se borili za nezavisan Tužilački savjet, Abazović po priznanju obećao da će SDT birati Mandić

Iz Pokreta su ranije danas saopštili da građani Crne Gore treba da znaju ko je ''ucijenio lidera Demokrata Aleksu Bečića, te zašto u svojim teatralnim nastupima nigdje ne pominje članove organizovane kriminalne grupe ''Škaljari''

Dok su se Demokrate borile za nezavisan Tužilački savjet, Dritan Abazović je, po sopstvenom priznanju, iza scene Vučiću obećao da će SDT birati Andrija Mandić, kazali su iz Demokratske Crne Gore u reagovanju na navode Građanskog pokreta URA.

Iz Pokreta su ranije danas saopštili da građani Crne Gore treba da znaju ko je “ucijenio lidera Demokrata Aleksu Bečića, te zašto u svojim teatralnim nastupima nigdje ne pominje članove organizovane kriminalne grupe “Škaljari””.

“A, što se tiče skretanja udesno, na ove nebuloze odavno “skrenutog” Dritana Abazovića se lako odgovora: u Crnoj Gori su desno samo oni subjekti koji su najobičnije političke pudlice Aleksandra Vučića, kojima naravno pripada i URA i Dritan Abazović, jer danas svako u Crnoj Gori zna da Abazović ne smije pisnuti bez miga Aleksandra Vučića. A znamo i kako je Abazović vodio kampanju u Ulcinju, a kako Vučić u Nikšiću. Na identičan način. Pokrijte se ušima pećinski nacionalisti”, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Nego, navode oni, da vas podsjetimo.

“Dok su Demokrate, prema njihovim riječima,  praćene, po nalogu koordinatora službi bezbjednosti, od strane visokopozicioniranih članova Kavačkog klana, Dritan Abazović je putem SKY aplikacije i kriptovanog telefona dogovarao i ugovarao određene akcije po Crnoj Gori. Pod pritiskom Demokrata morao je da prizna da je posjedovao i koristio kriptovani telefon sa SKY aplikacijom, a zašto je slagao da ga je odmah prijavio službama bezbjednosti o tome će tek biti riječi”, pojasnile su Demokrate.

Dok su se Demokrate 28. decembra 2020. godine izborile, kako navode,  “protiv pokušaja DPS-a da preuzme vlast u Skupštini Crne Gore, Dritan Abazović je naredio Adžiću da podnese ostavku na mjesto poslanika i izazove parlamentarnu krizu, kako bi već tada zajedno sa uhapšenom “mamom justicijom” vratio DPS na vlast”.

Nije mu uspjelo, kažu oni, “pa mu i zbog toga smetaju Demokrate”.

“Dok su Demokrate zakazivale kontrolno saslušanje na temu “Ko je Belivuka pustio u Crnu Goru” Dritan Abazović je po zahtjevu mafije naredio svojim poslanicima da ne dođu na sjednicu kako se sjednica ne bi održala, a sve sa ciljem da se kriminalci ne bi razotkrili. A, zašto? Zato što Abazović štiti pripadnike Škaljarskog i Kavačkog klana”, istakle su Demokrate.

Dok su Demokrate, kako navode, “praćene i prisluškivane od strane DPS-ovog ANB-a što je i formalno utvrđeno i potvrđeno, Dritan Abazović je u bezbjednosnom sektoru čuvao Ljuba MilovićaZorana LazovićaPetra Lazovića

“I čuvao ostale kadrove bivšeg režima. A Ljubo Milović, lice za koje EUROPOL tvrdi da je visokorangirani član Kavačkog klana, i dalje uživa najveće povjerenje Diratana Abazovića, jer je isti po očiglendo Abazovićevom nalogu pratio Aleksu Bečića, o čemu je sačinjena i službena zabilješka. Međutim, kao što javnost zna po toj zabilješci Abazović nije postupio, nije smijenio Ljuba Milovića, već je ovog kako Europol tvrdi člana kavačkog klana, čuvao i čuva u bezbjednosnom sektoru”, poručile su Demokrate.

Pa pojasnile sljedeće.

“Kad smo već kod Škaljaraca. Dok su Demokrate i Bečić govorili o kriminalim klanovima zvanim Škaljarci i Kavčani, Dritan Abazović je Škaljarce i Kavčane tajno posjećivao u zatvoru u Spužu, gdje je primao uputstva za udar na one koji se bore protiv njih. Takođe, činjenice govore da, u vrijeme kada je Abazović koordinirao bezbjednosnim sektorom Radoje Zvicer je pobjegao iz Crne Gore, zli jezici bi pitali: “Ko mu je ovo obezbijedio?””, naveli su iz Demokratske Crne Gore.

Demokrate su, prema njihovom viđenju, objasnile iz kog razloga je GP URA bila, kako kažu, “jedini subjekt kojeg Katnić nije proganjao”

“Idemo dalje. Dok su Demokrate hapšene i procesuirane zbog političkih obračuna bivšeg SDT-a, Milivoje Katnić je Abazoviću krajem godine, nakon najave pravljenja većine sa DPS-om, pred kamerama čestitao “povratak na pravu stranu”. Bratski ga i veoma prisno zagrlivši, o čemu svjedoči i umilni osmijeh Abazovića. Tu se krije tajna zašto je Abazovićeva URA jedini subjekt kojeg Katnić nije proganjao, jer je URA podmetnuto kukavičije jaje Škaljarskog i Kavačkog klana”, dodaju iz Demorkata.

Napominju da lider te partije nema kriptovani telefon, niti SKY aplikaciju.

“Idemo dalje, jezikom činjenica oslobođenih od bilo kakvih interpretacija: Aleksa Bečić nema, niti je ikada imao kriptovani telefon, niti SKY apikaciju. Aleksa Bečić je direktno i konkretno nebrojeno puta pomenuo sve kriminalce i klanove, a više puta za sve ove godine i otvorio slučajeve koje niko nije smio pomenuti”, jasne su Demokrate.

Aleksu Bečića, smatraju u toj partiji, “niko nema ni za jednu čačkalicu, a isti taj Aleksa Bečić je davno ponudio da će napustiti i politiku i Crnu Goru ako iko ponudi dokaze za drugačije”.

“I ta ponuda stoji otvorena! Da postoji bilo šta, bilo koja, makar i najmanja mrlja, Aleksa Bečić bi izdao narod i srušio vlast kao neki što su uradili. Aleksa Bečić ne posjećuje zatvore i sastaje se sa ubicama i kriminalcima! Aleksa Bečić se nije gledao, dogovarao ili trgovao sa bilo kojim klanom u Crnoj Gori, regionu ili Evropi, a dobro bi bilo da na isto pitanje odgovori Dritan Abazović, umjesto što po navici informerskim metodama bulazni. Dakle, da li si gospodine Abazoviću komunicirao i sa jednim kriminalnim klanom, posebno sa onim licima koja su trenutno u bjekstvu”, kazale su Demorkate.

I naravno, na kraju, poručuju oni, “ali i ništa manje važno, nikada se i ni sa kim nijesmo sreli tajno”.

“A ako jesmo, izvoli Abazoviću i vi gospodo iz Škaljarskog i Kavačkog klana, čiju je koordinaciju preuzeo Abazović, dokažite, a mi se, ako to dokažete, selimo iz politike, ali i iz Crne Gore. Naravno, Dritan Abazović ne bi bio Dritan Abazović da u minutu ne slaze 60 puta”, zaključile su Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve