Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Đurović nazvao izbjeglice iz Ukrajine turistima

Tokom gostovanja potpredsjednika URA Gorana Đurovića, koji u nelegitimnoj Vladi obavlja funkciju ministra, crnogorska javnost je imala prilike čuti kako je tokom priče o turističkoj sezoni izbjeglice iz Ukrajine uspio da nazove turistima, poručujući da ih ne možemo drugačije tretirati, poručili su iz Demokratske Crne Gore

Tokom gostovanja potpredsjednika URA Gorana Đurovića, koji u nelegitimnoj Vladi obavlja funkciju ministra, crnogorska javnost je imala prilike čuti kako je tokom priče o turističkoj sezoni izbjeglice iz Ukrajine uspio da nazove turistima, poručujući da ih ne možemo drugačije tretirati, poručili su iz Demokratske Crne Gore,

“Moru nedosljednosti, jeftinog politikantstva, samoreklamerstva bez pokrića i kojekakvih antidemokratskih dilova aktuelne nelegitimne Vlade jutros se pridružio i jedan skandal”, saopštile su Demokrate.

“>

I to, kako kažu,  samo dva dana nakon Svjetskog dana izbjeglica.

“Da podsjetimo gospodina Đurovića; Crne Gora se silom nesrećnih okolnosti u proteklim decenijama imala prilike pokazati kao poštovanja vrijedan domaćin brojnim izbjeglicama, pokazujući na taj način i humani karakter, i odgovornost države prema ljudima u nevolji, a najvažnije – humanost i čovjekoljublje samih građana ove ne baš bogate zemlje koji su nerijetko sa izbjeglicama dijelili sve što su imali. I zamislte, gospodine Đuroviću, nikada izbjeglice nismo nazivali turistima, niti ih tako doživljavali. Jer, baš kako nekadašnje izbjeglice iz Albanije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine ili sa Kosova, koje su se pred ratnim stradanjima sklanjale u našu Crnu Goru, nismo tretirali kao turiste, tako ni građani Ukrajine, koji su zbog rata napustili Ukrajinu, nisu došli na ljetovanje, gospodine Đuroviću”, pojasnile su Demokrate.

Shodno prezentovanoj logici, iz te partije pitaju ministra Đurovića “da li priželjkuje još dva-tri solidna rata kako bi naša turistička sezona prošla dobro”?

“Je li to poruka koja oslikava vrijednosti Crne Gore i naše evropske orijentacije? Da, dok se cio demokratski svijet bori sa izbjegličkom i svim drugim krizama, mi izbjeglice treba da tretiramo kao turiste”, dodaju.

Napominju da evropski put podrazumijeva i evropske vrijednosti.

“Čime smo danas kao društvo i država zaslužili da iz usta ministra, pa makar i ovakve, nakaradne i nelegitimne Vlade, dobijemo ovo poniženje sopstvene zemlje, njene istorije i njenih građana i institucija zaista nam nije jasno, ali nam je krajnje jasno da ovaj skandal dokazuje da su priče o evropskom putu ekipe koja je trenutno na vlasti bajka za malu djecu. Evropski put, gospodine Đuroviću, podrazumijeva evropske vrijednosti, među kojima su humanost i solidarnost na prvom mjestu”, naglasile su Demokrate.

Ovom prilikom, navode iz partije,  se ne bismo detaljno osvrtali na “nonšalantan nastup ministra na teme najavljene energetske krize, prema kojem građani ne moraju da brinu šta ce biti na jesen”.

“Očekivano je da sklepana nelegitimna Vlada nema ni znanja ni kapaciteta da se uspješno nosi sa izazovima vremena u kojem živimo, pa samo iz tog razloga nije skandal da nelegitimni ministar na ovaj način demantuje nelegitimnog premijera, koji je samo dan-dva ranije teatralno tenzično najavio veoma teške jesen i zimu. Jer, kada je sama Vlada skandal, svaka njena greška je samo očekivana posledica”, zaključile su Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve