Demokratskom frontu (DF) odgovaraju samo one igre za koje Demokratska partija socijalista (DPS) određuje pravila, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

foto RTCG

Demokrate su reagovale na izjavu Milana Kneževića koji je kazao da je to što su Demokrate ušle u Odbor za reformu izbornog zakonodavstva pucanj u Sporazum za budućnost, ali i još jedan udar na opoziciju koja nikad nije bila razjedinjenija.

“Dok Demokrate rafalno, iz svih demokratskih oružja, pucaju na DPS, iz DF-a čine ono što im opozicioni kodeks, da ga imaju, nikada ne bi dozvolio: pucaju na opoziciju”, odgovaraju Demokrate.

Tako je, kažu, bilo i kada su prekinuli bojkot i srušili opozicioni dogovor i kada su usvojili izborne zakone sa DPS-om 2014. godine.

“Ne ponovile se nikada reforme po planovima DF-a. Sve su gromoglasno najavljene kao pobjedničke, a na kraju završile kao gubitničke, za narod, razumije se. Izborne reforme DF-a izgledaju kao kada lopovu pokažeš gdje si ostavio ključ od kuće”, navodi se u odgovori .

Reče, pa poreče, kako su kazali, politički je stil lidera DF-a.

“Tako rekoše da neće uslovljavati izborne reforme Ustavnim izmjenama, kad posljednjih dana to nameću kao uslov. A zaboravljaju da je gotovo 1/4 aktuelnog poslaničkog sastava DF-a glasala za Ustav Crne Gore. I ne samo to, usvojili su sa DPS-om da se pitanja koja sada potenciraju mogu promijeniti glasovima 320.000 građana na referendumu uz potvrdu 2/3 poslanika u Skupštini Crne Gore. Nijesu građani kratkog pamćenja, pa da to zaborave”, navode iz Demokratske Crne Gore.

Sve je kažu očiglednije da DF-u odgovaraju samo one igre za koje DPS određuje pravila.

“Nagla želja za promjenom Ustava kod Demokratskog fronta dolazi u trenutku kada su Demokrate uspjele ono što DF nije nikada od uvođenja višestranačja – da za svoj plan dobiju međunarodnu podršku i da primoraju DPS da taj plan prihvati”, zaključuju Demokarte.

 

Komentari

avatar