Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

NAKNADNA PAMET DEMOKRATA: Da li je sada jasno kako je Dritan Abazović napredovao u bezbjednosnom sektoru?

''Da li je sada jasno zašto nije dozvoljeno da se Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu 14. marta ove godine pozabavi pitanjem skidanja zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću? Da li je sada jasno zbog čega je URA blokirala tu sjednicu'', navode Demokrate

Nakon što se pred očima cijele javnosti tokom prošle godine tadašnji potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti bavio rušenjem prve Vlade formirane nakon pobjede nad kriminalnim bivšim režimom, ali i podmetanjima na račun Alekse Bečića kojeg istovremeno tajno prate službenici Uprave policije za koje se ispostavlja da su u stvari službenici narko kartela, danas je – nakon nove u nizu afera u sektoru kojim je koordinirao – svakom čovjeku u Crnoj Gori jasno zašto rušenje Vlade i zašto povratak DPS-a na vlast, poručili su iz Demokratske Crne Gore.

“Da li je sada jasno kako je Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću ukinuta zabrana ulaska u Crnu Goru, zašto nas je Zoran Lazović na pres konferenciji ubjedjivao da Crnoj Gori ne prijeti opasnost od Belivuka i Miljkovića i da oni nijesu neprijatelji Crne Gore, a kasnije smo od SDT-a saznali da su oni svirepo kasapili ljude u našoj zemlji mjesecima prije skidanja zabrane”, upitale su Demokrate.

Demokrate pitaju i da li je “sada baš svakom čovjeku jasno kako je Dritan Abazović napredovao u bezbjednosnom sektoru?”

“Da li je sada jasno zašto nije dozvoljeno da se Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu 14. marta ove godine pozabavi pitanjem skidanja zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću? Da li je sada jasno zbog čega je URA blokirala tu sjednicu”, navode Demokrate.

Boris Bogdanović i Aleksa Bečić progovorili tek kad su izbačeni iz vlasti: Đe ste bili do sad?

Iz te partije podsjetili su šta su pitali koordinatora bezbjednosnih službi Dritana Abazovića još 16. septembra prošle godine oko Zorana Lazovića, njegovih sinova, Ljuba Milovića, kavačkog klana i drugih.

“Zašto je Zoran Lazović dobio status štićene ličnosti i koliko ga pripadnika Uprave policije obezbjeđuje i ko su ti službenici? Gdje su raspoređeni pripravnici tzv. Specijalnog policijskog odjeljenja (SBPOK) koji su bili u Lazovićevom timu? Gdje trenutno radi sin Zorana Lazovića koji se gledao sa Veljkom Belivukom u Crnoj Gori? Da li je Ljubo Milović još uvijek službenik policije ili MUP-a? Gdje je raspoređen Zoran Tomčić? Čime je kum Zorana Lazovića zavrijedio toliko vaše povjerenje da ste ga postavili na poziciju savjetnika direktora Uprave policije”, podsjetile su Demokrate.

Za kraj Demokrate su navele dva nova pitanja.

“Ko je bio koordinator svih službi bezbjednosti kada su ovi podaci stigli od Europola jula prošle godine, i za čiji račun se istina mjesecima skriva od javnosti Crne Gore? Kako možete da rušite 30. avgust i vraćate na vlast režim čije su, sada jasno vidimo, udarne pesnice u mnogim institucijama direktno srasle sa organizovanim kriminalom ili zašto to morate da činite gospodine Abazoviću i kolege iz SNP-a? Hoćete li sa nalogodavcima, egzekutorima, pomagačima i kumovima organizovanog kriminala da pobijedite organizovani kriminal”, zaključuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KLEMENTINA
04.05.2022-14:36 14:36

I vi ste napredovali do ure , pa će doći i URINA ura.