Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Crna Gora stasala za promjene

Oni dodaju da sa oduševljenjem mogu konstatovati da su Crnogorci, Srbi, Albanci i naši sunarodnici muslimani i Bošnjaci kao i svi narodi koji žive u Crnoj Gori u ogromnoj većini imuni na udare vještačkih, najprizemnijih i anticivilizacijskih podmetanja

Potpredsjednik Demokrata Albin Ćeman i poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore Dženan Kolić saopštili su da su duboko uvjereni da je Crna Gora stasala za promjene. Ne samo zbog, kako kažu, vidljivog kraja autokratske vlasti, već i zbog činjenice da je ogromna većina građana prozrela i prezrela one koji pozivaju na svađe i nemire, a okrenula se miru, bratskoj, komšijskoj i prijateljskoj slozi koja je garant budućnosti naše i generacija koje dolaze.

“Danas, svjedočimo vremenu posljednjih trzaja DPS sistema koji pojačava dozu međunacionalnih i međuvjerskih otrova kojima očajnički pokušava posijati sjeme mržnje među narodima,” navodi se u saopštenju.

Oni dodaju da sa oduševljenjem mogu konstatovati da su Crnogorci, Srbi, Albanci i naši sunarodnici muslimani i Bošnjaci kao i svi narodi koji žive u Crnoj Gori u ogromnoj većini imuni na udare vještačkih, najprizemnijih i anticivilizacijskih podmetanja.

“Naše zajedništvo, naša zajednička država i zajednička budućnost naše djece, solidarnost i prijateljstvo, pobijedilo je njihovu mržnju i namjeru da nas posvađaju i iskoriste,” navodi se u saopštenju.

Dodaju da će Crnom Gorom, bogatom ljepotom prirode, dobrotom ljudi razlnolikih vjera i nacija, upravljati zajedno, jer samo zajedno mogu ostvariti sve ciljeve.

“Oni koji bi da diskriminišu jedan narod, a privileguju drugi, ma ko bio u pitanju, sa pozicione ili opozicione strane, neprijatelj je i svom narodu i svim građanima Crne Gore”, navode oni.

Crna Gora je naša kuća, naša kolijevka i naš grob, neshvatljivo je i neprihvatljivo da neko, ma ko to bio, dijeli vlast po narodima, nacijama i vjerama. Sa jedne strane se diskriminišu Bošnjaci, muslimani i Albanci, a sa druge Srbi i Crnogorci, navodi se u saopštenju Ćemana i Kolića.

“Živimo u istim gradovima i naseljima i radimo u zajedničkim firmama, zašto ne možemo upravljati našom zemljom zajedno? Naša djeca zajedno idu u vrtiće, škole i na fakultete zašto ona sjutra ne mogu upravljati državom zajedno? Radujemo se zajedno našim lijepim životnim trenucima, zajedno trgujemo, šetamo ulicama, gledamo zajedno u naša mora i planine, zašto ne možemo upravljati državom zajedno? Jedni drugima čestitamo Božić i Bajram, posjećujemo se i proslavljamo praznike, zašto onda ne možemo upravljati državom zajedno?” pitaju oni.

Oni zaključuju kako ne žele da vladaju nad komšijama, već sa komšijama.

“Mi nećemo da nad nama vlada diktatorski režim, već da autokrate porazimo zajedno sa svim građanima Crne Gore”, poručili su iz Demokrata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve