Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Cilj GP URA jeste rušenje Vlade Crne Gore

Kako su naveli, GP URA sad krajnje neumješno pokušava da se pere od činjenice da su ''željeli da DF sruši Vladu kako bi u novoj kompoziciji na stolu bila i funkcija premijera'', jer, kako kažu, premijer naravno ne može biti formalno pravno niko drugi u rekonstruisanoj Vladi osim Krivokapića, a to je ''kontra njihovog cilja''

Cilj Građanskog pokreta URA jeste rušenje 42. Vlade Crne Gore, ali tako da za to neko drugi preuzme krivicu, nakon čega bi u novonastaloj situaciji funkcija premijera po njihovim željama bila dostupna i za Dritana Abazovića, navedeno je u reagovanju Demokratske Crne Gore, na izjavu poslanika i potpredsjednika GP URA Miloša Konatara.

Funkcioner GP URA u svom intervjuu za novinsku agenciju MINA, izjavio je da “ukoliko se ne postigne dogovor oko rekonstrukcije i unapređenja rada Vlade, a mi nećemo odustati od naših principa, ova Vlada će nastaviti da funkcioniše”.

“Sredstva kojim se taj cilj ima postići jesu konstantno dizanje tenzija i pravljenje novih sukoba putem zamjena teza i političkog podmetanja koji se javnosti pokušavaju “prodati” za principijelnu politiku. I to građani Crne Gore moraju da znaju. To je ona ista politika u kojoj Abazović tvrdi da je za ustoličenje, a onda traži zabranu ustoličenja”, navedeno je u saopštenju.

Iz Demokratske Cnre Gore poručuju da ta partija “teži stvoriti političko blato iz kojeg bi nastalo lažno opravdanje za GP URA”.

“Putem konstantnih podizanja tenzija i opstruisanja dogovora teži se stvoriti duboko, političko blato iz kojeg bi nastalo lažno opravdanje za GP URA da naprave još jedan potez u maniru Pozitivne i izigraju volju građana koji su razvlastili kriminogeni DPS. Odatle i njihova konstantna vika kako se svi ostali, dakle većina od 38 poslanika, bore za fotelje u samoj Vladi, a samo oni ne bore, jer ih samo oni imaju”, pojašnjava se u saopštenju.

Kako su naveli, primjer za to jeste tvrdnja Miloša Konatara da “ukoliko ne dođe do rekonstrukcije ova Vlada nastavlja da funkcioniše”.

“U toj mega obmani Konatara se upravo i najjasnije vidi cilj GP URA: da ne dođe do rekonstrukcije i da Vlada nastavi da funkcioniše, ali po njihovoj želji do prve krivine. Jer interesi i jasna volja građana Crne Gore ne predstavljaju ništa onima koji se bore isključivo za svoje pozicije”, dodaje se u saopštenju.

Osim toga, poručuju iz Demokrata, Konatar u pokušaju da stvori krivu sliku situacije krajnje “politički licemjerno” ocjenjuje kako sporazum između Demokrata i DF-a znači “objedinjavanje opcije na političkoj decnici”, što bi “liberalne i zelembaće”, kako kažu, “onda trebalo da u očima javnosti učini hiperprogresivcima” iako svi vide da im je ubjedljivo najmilija boja plava i da se samo za nju bore.

“Toliko o liberalnoj, modernoj i zelenoj partiji. Glede toga ko je u stvari desnica najbolje govore činjenice da se na GO GP URA – u istinskom maniru DPS-a – odlučivalo o vjerskom obredu ustoličenja, kao i da su odbornici tog pokreta u SO Cetinje glasali protiv istog, a Abazović tokom napada DPS-a na Cetinju sve radio da policija ne reaguje obezbijedi ustoličenje, miješajući se na taj način u slobodu vjeroispovijesti. Krajnje desničarski”, poručuje se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, za pomenuti sporazum je svakom čovjeku jasno da je nastao isključivo kao plod potrebe da se politička situacija u parlamentarnoj većini smiri, te da društvo više ne trpi tenzije, da Vlada dobije podršku da radi svoj posao i da joj se “iznad glave” ukloni prijetnja.

“Drugo zanimljivo podmetanje Konatara jeste da su i Demokrate pri stavu da je ekspertska vlada neuspješna. Kako to može biti istina kad su Demokrate jedini subjekt koji od početka u potpunosti i bezuslovno podržava rad Vlade, ali i premijera Krivokapića, a evo i jedini kojima je i sadašnji predlog premijera u potpunosti prihvatljiv to valjda samo Konatar zna”, ističe se u saopštenju.

Poručuju da je tu “građanima sve jasno”.

“Glede upornog obmanjivanja javnosti da “Demokrate koče i blokiraju proces izbora TS”, još uvijek čekamo da javno dematujete gospodina Milana Kneževica koji je prije neki dan saopstio da je DF zajedno sa Abazovićem dogovarao tužilacke zakone i prateca potanja, protiv kojih je bila EU, ali i da je – iza leđa Demokrata – dogovarani razni odlici trgovine nezavisnim institucijama koje bi morale biti lisene partijskog uticaja. Sad neka nam gospodin Konatar shodno svojoj logici da njih sporazum Demokrata i DF ne obavezuje, objasni na koji način sporazum Abazovića i Mandića obavezuje Demokrate i građane Crne Gore”, navedeno je u saopštenju.

Kako su naveli, GP URA sad krajnje neumješno pokušava da se pere od činjenice da su “željeli da DF sruši Vladu kako bi u novoj kompoziciji na stolu bila i funkcija premijera”, jer, kako kažu, premijer naravno ne može biti formalno pravno niko drugi u rekonstruisanoj Vladi osim Krivokapića, a to je “kontra njihovog cilja”.

“Jasno je da sve što URA radi jeste opstrukcija. Svaki dan novi uslovi i “principi”. Srećom po Crnu Goru ta vremena su prošla, jer građani svakodnevno sve glasnije svjedoče da ih ovo neodoljivo podsjeća na Pozitivnu u Nikšiću sa čuvenim “Dritanovim uslovima”, “Evorpsko lice” u Podgorici, ali i poslanike Pozitivne 2016. godine u Skupštini Crne Gore kada su takođe “principijelno” spasili Mila Đukanovića. I dalje se nadamo da je svaka sličnost slučajna”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve