Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate će tražiti mjesto predsjednika u pljevaljskom parlamentu

Iz Demokratske Crne Gore smatraju da im po demokratskim standardima prilikom raspodjele funkcija u lokalnoj upravi i lokalnom parlamentu, između ostalog treba da pripadne i mjesto predsjednika lokalnog parlamenta

Ustavni sud nije prihvatio nijednu žalbu podnijetu nakon lokalnih izbora u održanih 23. oktobra prošle godine. Opštinska izborna komisija u Pljevljima će uskoro donijeti odluku o proglašenju konačnih rezultata lokalnih izbora, pa će se posle višemjesečnog čekanja moći početi sa preuzimanjem vlasti u Pljevljima, javlja PV Informer.

Na lokalnim izborima u Pljevljima održanim 19. oktobra prošle godine Demokratski front je osvojio 12 mandata, Koalicija okupljena oko DPS-a 9 mandata, Demokratska Crna Gora i Pokret Evropa sad osvojili su po četiri mandata, Pokret za Pljevlja dva odbornička mjesta. Po jedan odbornički mandat osvojili su Ujedinjena Crna Gora, Socijalistička narodna partija i GP URA.

Iz Demokratske Crne Gore smatraju da im po demokratskim standardima prilikom raspodjele funkcija u lokalnoj upravi i lokalnom parlamentu, između ostalog treba da pripadne i mjesto predsjednika lokalnog parlamenta.

Ono što predstavlja problem je što još ne postoje čak ni najave kad bi pobjednici lokalnih izbora zajedno sjeli za sto i počeli dogovore oko formiranja nove vlasti u Pljevljima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve