Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Demokrate: Bulatović da podnese ostavku zbog prevare građana, vanredni lokalni izbori su realnost

“Postavlja se pitanje zašto je Bulatović ovako grubo obmanuo javnost i prije nešto manje od mjesec dana tvrdio da od skupocjene škode nema ništa, kada su i faktura i škoda stigle u našu opštinu?”, kazali su oni

Javno izrečene neistine, bahatost i osionost su samo neki od razloga što su Kolašinu neophodni prijevremeni lokalni izbori, saopšteno je iz Demokrata.

Kako su rekli, kupovinom službenih automobila o čijoj kupovini su, za vrijeme koronavirus krize, Demokrate upoznale javnost tokom jula, a za koje je opština izdvojila 50.000 eura, dokaz su rasipništva vlasti u Kolašinu.

“Da je aktuelna DPS-GB-SD vlast još jednom grubo obmanula javnost svjedoči novi automobil Milosava Bulatovića koji obavlja funkciju predsjednika opštine Kolašin u vrijednosti od 32.000 eura, koji je na tadašnje pisanje Demokrata odgovorio da su sve naše „istine i otkrića“ istog kvaliteta braneći se činjenicom da da je sav „luksuz“ sadržan u automobilu starom 14 godina, te da je ovako pisanje isključivo u funkciji sticanja jeftinih političkih poena, a ne stvarne brige o potrebama građana”, saopštili su iz Demokrata.

Patetično je, smatraju, javnosti prikazana slika stare lade nive kojoj se mijenja točak, te se tako zabavila cjelokupna crnogorska javnost.

“Postavlja se pitanje zašto je Bulatović ovako grubo obmanuo javnost i prije nešto manje od mjesec dana tvrdio da od skupocjene škode nema ništa, kada su i faktura i škoda stigle u našu opštinu?”, kazali su oni.

U svakom demokratskom društvu koje počiva na evropskim temeljima, kako navode, posle ovakvih neistina snosi se u najmanju ruku politička odgovornost.

“Koliko je aktuelna vlast neodgovorna, nezasita i rasipnička pokazalo se bezbroj puta, o čemu svjedoče i karakteristike novog automobila poput kožnih sjedišta, preko grijača sjedišta i stakala, parking senzora, navigacije. Bulatović je, prema informacijama sa kojima raspolažemo, odlučio da isproba njene luksusuzne karakteristike, pa je bez registarskih tablica išao na patriotski skup”, piše u saopštenju Demokrata.

Ljubav prema državi i patriotizam se, ističu, zasigurno ne pokazuju na takav način.

“Nezadovoljstvo radom lokalne uprave te odnosom vlasti u ovom gradu građani su iskazali na parlamentarnim izborima gdje je opozicija odnijela ubjedljivu pobjedu i potukla DPS sa koalicionim partnerima sa razlikom većom od 600 glasova. Zbog poremećenih koalicionih i odnosa kao i unutar DPS-a građani sad imaju potpuno nefunkcionalnu lokalnu samoupravu koja je u rasulu”, navodi se u saopštenju.

Novi izbori su, kažu Demokrate, lijek za izlazak iz takve situacije, gdje će Kolašin dobiti novu i odgovornu vlast bez političkog revanšizma i u kojoj će biti mjesta za sve stručne i poštene kadrove bez obzira na političku ili neku drugu propadnost.

“Iz gore navedenih razloga još jednom pozivamo Bulatovića da podnese ostavku i sa koalicionim partnerima raspusti lokalni parlament vraćajući mandat građanima, jer je sadašnje stanje i atmosfera u lokalnoj samoupravi u potpunosti neodrživa i ne može ići na korist građanima”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve