Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Demokrate Budva: NSD i DPS imaju ”mentalitetski konsenzus” i dogovor o kontinuiranoj destrukciji Crne Gore

''Dakle, nakon što je DPS pokrao predsjedničke izbore 2013-te godine i našao se u problemu, ko im je pritekao u pomoć? U pomoć su im pritekli Andrija i NSD i odmah 2014-te godine zajedno su napravili dvije trećine u Skupštini Crne Gore i usvojili izborne zakone. Iste ove koje imamo i dan danas'', ističu budvanske Demokrate

NSD i Andrija Mandić nastavljaju da uveseljavaju građane svojim saopštenjima, međutim mi ćemo odgovoriti činjenično i napravićemo retrospektivu saradnje Andrije i NSD sa Milom Đukanovićem i DPS-om, saopštile su Demokrate Budva reagujući na saopštenje budvanskog DF-a.

“Nemojte nama spočitavati saradnju sa DPS-om, jer je svima jasno da između Andrije i NSD-a i DPS-a godinama postoji takozvani „mentalitetski konsenzus“. Konsenzus o destrukciji društva i države, konsenzus između kriminala i korupcije na jednoj, i šovinizma i nacionalizma na drugoj strani. Dakle, nakon što je DPS pokrao predsjedničke izbore 2013-te godine i našao se u problemu, ko im je pritekao u pomoć? U pomoć su im pritekli Andrija i NSD i odmah 2014-te godine zajedno su napravili dvije trećine u Skupštini Crne Gore i usvojili izborne zakone. Iste ove koje imamo i dan danas”, ističu budvanske Demokrate.

Ni nakon pada bivšeg režima, smatraju oni, nije se mnogo promijenilo.

“Cijelo vrijeme trajanja Krivokapićeve 42. Vlade Crne Gore, Andrija i NSD su joj radili o padu. Cijelo vrijeme. Tako je odmah po izboru Vlade nakon velike pobjede 30-tog avgusta, Milo Božović u svojim rijetkim diskusijama u Skupštini Crne Gore napao upravo Krivokapića, a ne DPS i bivši režim. Nadalje, na predlog upravo Duška Markovića, Suzane Pribilović i Andrije Nikolića, a glasovima NSD-a i Mila Božovića je smjenjen ministar poljoprivrede u Krivokapićevoj vladi, gospodin Stijović. To je nepobitna činjenica i sa njom nema manipulacije”, poručuju iz te partije.

Budvanske Demokrate kažu da je po dolasku na vlast bivši predsjednik Opštine Budva, Marko Carević “napravio proslavu na kojoj je bilo više funkcionera DPS-a nego funkcionera DF-a”.

“Što se lokala tiče, odmah po dolasku na vlast u Budvi, NSD vedeta (sada u padu), Bato Carević je napravio proslavu na kojoj je bilo više funkcionera DPS-a nego funkcionera DF-a. To su bila vremena kada DPS jedno slovo nije rekao o Careviću, prvih godinu i po njegovog mandata, dok je Carević uzvraćajući pozivao DPS Budva „da radimo zajedno, kao jedna partija“”, navele su Demokrate Budva.

Takođe, dodaju, kada je došlo do glasanja o stavljanju van snage DPS koruptivnih urbanističih planovia u Budvi, Demokrate su “preglasane zajednički od strane DPS-a i NSD-a u SO Budva”. Tu akciju je, tvrde oni, predvodio upravo funkcioner NSD-a Milo Božović.

“Na kraju, kada je došlo do pada Krivokapićeve Vlade, NSD i Andrija Mandić su radili sve da pomognu svom najvjernijem partneru Dritanu Abazoviću da sastavi i izabere antidemokratsku i antinarodnu Vladu, koju je DPS podržavao sa dominantnim brojem poslanika.

Oni su asistirali izboru Suzane Pribilović na čelo Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore, Spičanovića i Kurtija u ANB, i mnogih drugih, a zauvrat su dobili „dubinu“, pa je Milutin Đukanović ostao na čelu Borda direktora EPCG, sada rame uz rame sa bivšim direktorom ANB-a i Uprave carina Vladanom Jokovićem. Na isti način su voljem vlade DPS-URA-SNP ostali na svojim funkcijama mnogi NSD funkcioneri (Koča Đurišić, Mladen Mikijelj, Miodrag Bešović, itd itd)”, ističu Demokrate Budva.

Na kraju, kad je došlo vrijeme da se “obori DPS-URA-SNP Vlada u Skupštini Crne Gore”, branili su je, navode Demokrate, jedino Miloš Konatar, Andrija Mandić i Slaven Radunović – i niko više u cijelom Parlametu.

“Pametnom dosta i vrlo jasno! Dakle da zaključimo; saradnja NSD-a i DPS-a je konstanta unazad godinama, ali smo već nekoliko puta uspjeli da im pomrsimo konce. Zadnji put prilkom pada DPS-URA-SNP vlade, i sada je vrijeme da stavimo tačku na kontinuiranu političku destrukciju DPS-a i NSD-a i da Crnoj Gori konačno svane”, dodaju oni.

Poručuju da je “vrijeme da Mandić prestane da plače” zbog pada Vlade.

“Gospodo iz NSD, vaša Vlada (DPS-URA-SNP) je pala i vrijeme je da Andrija prestane da plače zbog toga, i da se navikne da se više ne pitate, ni vi, ni DPS. Putuj Andrija, i pozdravi Dritana i Jokovića”, zaključuju budvanske Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve