Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate Budva: Carević se ruga zakonima i institucijama Crne Gore

Carevića optužuju za samovolju i bahatost

Budvanski Odbor Demokratske Crne Gore saopštio je da predsjednik Opštine Budva Marko Carević ne prestaje da se izruguje zakonima Crne Gore i njenim institucijama. Carevića optužuju za samovolju i bahatost. Kažu i da predsjednik Opštine Budva “reciklira provjerene DPS-ove zakulisne igrače” i postavlja ih na funkcije u lokalnoj upravi.
“Nakon uzurpiranja državne imovine, nelegalne gradnje, na volšeban način dobijanih državnih koncesija, sumnjivih protokola potpisanih sa raznoraznim spornim “investitorima”, obilatog upumpavanja novca građana Budve preko tenderskih postupaka u džep svoje građevinske firme i skandaloznih javnih nastupa, predsjednik Opštine Budva, Marko Carević ne prestaje da se izruguje zakonima Crne Gore i njenim institucijama. Njegova samovolja i bahatost, ponovo skreću pažnju građana Budve i Crne Gore”, poručuju Demokrate.

Poslije potpunog ignorisanja Vlade Crne Gore, odnosno, nadležnog Ministra Jakova Milatovića koji je tražio sastanak vezan za sazivanje Skupštine Turističke organizacije Budva, kako bi se preduprijedilo najavljeno kršenje Zakona o turističkim organizacijama Crne Gore, Marko Carević je, tvrde Demokrate.

Oni kažu da je Carević na krajnje “nezakonit način održao skup građana, koji naziva Skupštinom Turističke organizacije Budva”.

“Formirao “novi” Izvršni odbor u koji je instalirao poslušnike bez ikakvih kvalifikacija koje bi ih preporučile za to mjesto, a zatim i, navodno, razriješio direktoricu Maju Liješević zbog toga što je uradila ono što je u opisu njenog posla – radila na organizaciji programa svečanog dočeka Nove godine. Zvučna imena regionalnih zvijezda i lokalnih bendova, koja garantuju dobar provod, posjetu velikog broja turista u Budvi u toku novogodišnjih praznika i obećavaju dobru zaradu budvanskoj privredi, isprovocirala su krimovičkog nasilnika i uzurpatora državne imovine da, po ko zna koji put, prekrši zakone ove države i sprovede samovolju”, stoji u saopštenju budvanski Demokrata.

Kažu i da dodatno intrigira ime novopostavljenog v.d. direktora NTO Nemanje Kuljače.

“Kuljačino ime dospjelo je u javnost u vrijeme vršenja vlasti Demokratske partije socijalista. Tada je, upravo iz Turističke organizacije Budva, isisavan novac preko privatnih preduzeća “Copyright”, “Patent” i “Multimedia” čiji je osnivač opskurni lik koji je izazivao divljenje DPS-ovih, ali i pojedinih funkcionera Demokratskog fronta, svojom sposobnošću da iz budvanskih kulturnih institucija i Turističke organizacije Budva izvlači ogromne svote novca. Na izvršne funkcije tih preduzeća postavljao je prijatelje, od kojih su neki, kao, recimo, gospodin Aleksandar Armenko, pravosnažno osuđeni i bili na robiji”, ističu Demokrate.

Kažu da se na brojnim dokumentima iz tog perioda može se vidjeti potpis Nemanje Kuljače.

“Zbilja je nevjerovatno da poslije političke promjene 2016. – te godine i mukotrpnog posla finansijskog oporavka opljačkane i urbanistički razorene Budve, gospodin Carević reciklira provjerene DPS-ove zakulisne igrače koji su učestvovali u raznim poslovima, a koji su svi do jednog, imali kao epilog pljačku novca građana Budve”, stoji u saopštenju Demokrata.

Prošlogodišnje političke promjene su se, kako navode, dogodile kao posljedice ogromne želje građana Crne Gore da žive u boljem, pravednijem, prosperitetnijem i uređenijem društvu u kojem mladi neće, u zabrinjavajućem procentu, razmišljati o odlasku negdje gdje je država zaštićena snažnim institucijama koje garantuju svojim građanima poštovanje zakona te zemlje.

“Nažalost, najnovija dešavanja u Budvi, nakon nelegitimnog i nelegalnog “osvajanja” gradskog bazena i Turističke organizacije Budva, podsjećaju da je od slavodobitne buke Marka Carevića, mnogo glasnija tišina državnih institucija, a nemoć čelnih ljudi u Ministarstvima zabrinjavajuća”, zaključuje se u reagovanju budvanskog Odbora Demokrata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve