Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Demokrate Berana pozivaju Demokrate u Nikšiću da preispitaju koalicioni sporazum sa listom bivšeg DF-a

Rutinska, unaprijed dogovorena rotacija se pretvorila u još jednu političku sapunicu, a da već dva mjeseca njeni protagonisti neodgovorno ćute i ne daju građanima odgovor na pitanje zašto se ovo dešava

Sagledavajući političku krizu u opštini Berane, OO Demokrata Berane je na današnjoj elektronskoj sjednici zatražio pomoć od kolega iz OO Demokrata u Nikšiću, navode u saopštenju.

Od početka pada bivšeg režima na lokalnim izborima širom Crne Gore koji je krunisan zajedničkom pobjedom 30. avgusta, a nastavljen i na sledećim lokalnim i parlamentarnim izborima, Demokratska Crna Gora je bila i jeste partner od povjerenja u svim dogovorima koji su vođeni prilikom formiranja opštinskih i državnih vlasti. Naši odbornici i poslanici nikad nisu bili faktor nestabilnosti i na svakom mjestu od Herceg Novog do Berana smo se držali čvrstog opredjeljenja da DPS ne bude dio vlasti i da se dogovor poštuje, ističu u saopštenju Demokrate Berana.

Nažalost, praksa u pojedinim opštinama je pokazala da među našim partnerima nije vladala ta čvrsta odlučnost, pa smo postajali svjedoci mnogih lokalnih kriza, kad god bi trebalo da ispune svoj dio sporazuma.

Kriza vlasti u Beranama je najnoviji primjer koji nažalost teži da postane pravilo. Nakon problema u Kotoru, Budvi, Andrijevici, Podgorici, ničim izazvano se otvorila nepotrebna kriza u Beranama, poručuju u saopštenju.

Rutinska, unaprijed dogovorena rotacija se pretvorila u još jednu političku sapunicu, a da već dva mjeseca njeni protagonisti neodgovorno ćute i ne daju građanima odgovor na pitanje zašto se ovo dešava.

O njihovim motivima i dalje možemo da nagađamo i pogađamo ko režira ovu predstavu.

Pokušavali smo javno da zatražimo odgovor od njih, ali ga nismo dobili.

U javne diskusije su se uključivali i nepozvani akteri, željni malo medijske pažnje, ističe OO Demokrata Berane.

Ali na našu veliku žalost javnost je ostala uskraćena za jasan i čvrst odgovor koalicije Za budućnost Berana, iz čijih redova je beranska kriza i potekla.

Mišljenja smo da zajednički napor podrazumijeva akciju svih partnera, poručuju u saopštenju.

Kako ta akcija izostaje, prinuđeni smo da tražimo nove načine kako bi izašli iz ove krize ili bar javnosti otkrili ko stoji iza nje.

Kako je Demokratska Crna Gora značajan nosilac vlasti u Nikšiću, a sa željom da naše kolege na vrijeme upozorimo na moguće posledice koalicionog partnerstva sa listom NSD, pozivamo Klub odbornika Demokrata u Nikšiću da preispita koalicioni sporazum sa listom bivšeg DF-a, ukoliko se ne ispoštuje sporazum o rotaciji na mjestu predsjednika opštine Berane.

Kolege iz Nikšića pozivamo na ovu solidarnu akciju, jer očigledno nemamo drugog načina da pokrenemo bivši NSD da odgovorno pristupi realizaciji dogovorenog sporazuma. Vaša solidarnost će poslati jaku poruku javnosti da je Demokratska Crna Gora partija sazdana od principa, a ne ličnih interesa, zaključuje u saopštenju OO Demokrata Berane.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve