Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate Bar: Trg još nije stigao, a kad će ne znamo

,,Nakon što smo prije nekoliko mjeseci upozoravali javnost da je projekat izgradnje trga i šetališta u Sutomoru, pod velikim znakom pitanja, i to iz više razloga, najviše zbog nesposobnosti rukovodećih da projekat izvedu do kraja, a nakon što je Državna Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki juče poništila, po službenoj dužnosti, tender Uprave javnih radova, procijenjene vrijednosti 970 hiljada eura, moramo nerado konstatovati da smo i ovog puta bili u pravu''

Nakon što smo prije nekoliko mjeseci upozoravali javnost da je projekat izgradnje trga i šetališta u Sutomoru, pod velikim znakom pitanja, i to iz više razloga, najviše zbog nesposobnosti rukovodećih da projekat izvedu do kraja, a nakon što je Državna Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki juče poništila, po službenoj dužnosti, tender Uprave javnih radova, procijenjene vrijednosti 970 hiljada eura, moramo nerado konstatovati da smo i ovog puta bili u pravu, saopštio je Klub odbornika Demokrata u SO Bar.

foto: DCG

“Naime, kako sada stvari stoje očigledno je da će tender za izvođenje radova za izgradnju trga i šetališta u Sutomoru doživjeti sličnu sudbinu svog predhodnika, odnosno proći slično kao tender Morskog dobra za izradu Idejnog rješenja i Glavnog projekta rekonstrukcije obalne zone, trga saobraćajnica i šetališta u Sutomoru koji je dugo vremena bio prolongiran, ponavljan odnosno na kraju osporavan zbog sumnji u koruptivne aktivnosti i nezakonito postupanje više lica.

Očigledno je i da se nosiocima ovog projekta neka „sila brani“ da u roku, zakonito i onako kako su unazad 10 godina obećavali građanima, započnu realizaciju, pa bar i faznu, kako bi Sutomore konačno poprimilo izgled kakav odavno zaslužuje i kakav zaslužuju svi njegovi stanovnici.

Međutim, od projekta ostade rukom opipljiva samo predizborna cerada lokalne vlasti iz 2018. godine na glavnoj saobraćajnici kojom se najavljuju „velike stvari“ kao i najblaže rečeno pustoš na šetalištu i trgu na kojima se najavljivala gradnja a koja opasno prijeti da ugrozi sezonu koja je pred nama. Umjesto u radovima, 2020. godinu stanovnici Sutomora dočekaše u mrklom mraku, kao da se radi o srednjovjekovnoj varošici a ne dijelu opštine iz 21. vijeka. I kao što smo prije nekoliko mjeseci konstatovali, sada isto činimo: trg još nije stigao, a kada će ne znamo”, navode u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve