Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Abazović da podnese ostavku, i dalje nije svjestan da mu riječ nema nikakvu političku težinu

Demokrate su Abazovićevu izjavu ocijenili najkontradiktorinijom u moru kontradiktornih.

Premijer Dritan Abazović očito i dalje nije svjestan da su mu propali koncepti obje Vlade u kojima je sa tri poslanika imao najveći dio vlasti, da mu ne vjeruje 90 posto Parlamenta, te da mu riječ nema nikakvu političku težinu, saopštile su Demokrate.

Demokrate su Abazovićevu izjavu ocijenili najkontradiktorinijom u moru kontradiktornih.

“Abazović kaže da je neodgovorno omogućiti da mandat daje Đukanović, a prethodno je Đukanović dao i mandat, ali i glas svih poslanika DPS-a upravo Abazoviću. I ne samo to, Abazoviću je dao mandat na riječ Abazovića, i to bez ijednog, a kamoli potpisa 41 poslanika. Dotle ide povjerenje na relaciji DPS – Abazović. Dosta je jeftinih trikova i varanja naroda i države na sedmičnom nivou”, kazale su Demokrate.

Poručuju Abazoviću da podnese ostavku i stvori pretpostavke “da birači koji su pobijedili 30 avgusta ponovo pobijede, kroz izbor nove Vlade ili kroz sprovođenje izbora”.

“Mi u prevarantske modele i koalicije u kakve ste Vi ulazili nećemo ulaziti, kakvu god odluku da donese Predsjedništvo Demokratske Crne Gore u odnosu na 19. avgust, jer mi za razliku od Vas nijesmo DPS igrači, nijesmo ni mali, ni veliki DPS-ovci, mi smo poslanici koje su birali birači koji su pobijedili 30. avgusta.

Mi njih predstavljamo i u ime njih govorimo, tako da smo obavezani narodnom odlukom da branimo narodnu pobjedu. Mi na stolu za odlučivanje naših organa imamo samo inicijativu za izglasavanje nepovjerenja DPS-URA-SNP Vladi čija smo najtvrđa opozicija od prvog dana i o njoj ćemo vrlo brzo odlučiti. Ako se u međuvremenu pojavi i neka druga pisana inicijativa, koju je Abazović usaglasio sa najmanje 32 poslanika, kao ozbiljan subjekt, koji ima 9 poslanika, razmotrićemo i nju”, poručuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miralem
16.08.2022-07:20 07:20

Demokrate vi ste LAZOVI nista bolji nijeste od ABAZOVICA !!!Niti zelite sto bolje CG od njega -ista sorta drugo pakovanje!!