Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate zaprepašćene odlukom Tomića da objavi kraj turističke sezone na Savinom kuku

Član Demokrata Darko Šljivančanin zaprepašćen je odlukom direktora Turističkog centra „Durmitor“ Žabljak, Milutina Tomića, da objavi kraj zimske turističke sezone, a time i zatvaranje skijališta Savin Kuk na Durmitoru.

Član Demokrata Darko Šljivančanin zaprepašćen je odlukom direktora Turističkog centra „Durmitor“ Žabljak, Milutina Tomića, da objavi kraj zimske turističke sezone, a time i zatvaranje skijališta Savin Kuk na Durmitoru.

“Svjedoci smo da je, uprkos pandemiji korona virusa, ovo jedna od najuspješnijih zimskih turističkih sezona na Žabljaku u posljednjoj deceniji. Poznato je da je, i u ovom trenutku, visina sniježnog pokrivača na skijalištu oko jednog metra i da je vrijeme ovih dana takvo da postoje idealni uslovi za skijanje. Svjedočimo, takođe, da je prethodnog vikenda skijalište Savin Kuk bilo izuzetno posjećeno, kao i ugostiteljski objekti na toj lokaciji”, kazao je Šljivančanin.

Kako je istaako, nema nikakve dileme da su i Opština Žabljak i Turistička organizacija Žabljak, kao i svi građani Žabljaka, po prirodi stvari, izuzetno zainteresovani da zimska turistička sezona što duže traje kada je već priroda podarila da tako može biti.

“Uvjeren sam da kod ovakvog stanja stvari ne postoji niti jedan opravdani razlog da se skijalište Savin Kuk, brže-bolje, zatvori. Takva odluka direktora Tomića je štetna i po interese Turističkog centra „Durmitor“, kao i po ukupan opšti interes. Odluka direktora Tomića, dakle, nije mogla biti motivisana razlozima čuvanja javnog interesa, pa postoji osnovana sumnja da su motivi za donošenje ove štetne odluke neposredno u vezi sa ličnim interesom grupe pojedinac”, navodi Šljivančanin.

Poznato mu je, kaže, da je direktor Tomić odluku o zatvaranju skijališta Savin Kuk donio bez ikakvih prethodnih konsultacija sa rukovodstvom IRF-a, kao osnivačem i stopostotnim vlasnikom Turističkog centra „Durmitor“.

“Javno pozivam direktora Tomića da organima Opštine Žabljak i građanima Žabljaka obrazloži razloge donošenja odluke o naprasnom zatvaranju skijališta Savin Kuk u trenutku kada postoje svi optimalni uslovi da se sezona skijanja na Savinom Kuku produži makar još petnaestak dana. O tome je direktor Tomić morao voditi računa ako ima imalo osjećaja za interes svih građana Žabljaka, ali i da iskoristi priliku da popravi finansijsku situaciju u TC „Durmitor“ u kojem se, godinama unazad, iskazuje gubitak u poslovanju”, poručuje on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Snjeg
30.03.2021-13:32 13:32

Gospodin koji kritikuje pojma nema o skijanju kad su temparature visoke i kada se snijeg na stazi otapa .Nije svjestan kolika je to opasnost za skijase a posebno neiskusne.