Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Đeljošaj: Tražićemo više mjesta ako se dogovorimo o Vladi

"Nijesmo razgovarali o raspodjelama funkcija unutar koalicije. Ako se dogovorimo za programske ciljeve, onda ja mislim da treba da tražimo i više od toga. Ali, sve zavisi od programa Vlade, od toga ko će da rukovodi bezbjednosnim sektorom i Ministarstvom vanjskih poslova"

Nosilac Albanske liste Nik Đeljošaj kazao je da bi koalicija koju zastupa mogla da traži i više mjesta od jedne ministarske pozicije i jednog mjesta potpredsjednika Vlade, ukoliko se sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem dogovore oko vladinih programskih ciljeva.

Ipak, kako je naglasio, mnogo je pitanja koja bi se prije svega toga morala riješiti da bi se o detaljima raspodjele mjesta u Vladi moglo govoriti preciznije.

“Nijesmo razgovarali o raspodjelama funkcija unutar koalicije. Ako se dogovorimo za programske ciljeve, onda ja mislim da treba da tražimo i više od toga. Ali, sve zavisi od programa Vlade, od toga ko će da rukovodi bezbjednosnim sektorom i Ministarstvom vanjskih poslova. Ima dosta toga da se razjasni da bismo stigli do toga koja ćemo mjesta pokrivati u novoj Vladi”, rekao je Đeljošaj za Dan.

Predstavnik Albanske liste Nikola Camaj ranije je rekao za Dan da je njegov stav da bi mjesto potpredsjednika Vlade i jedno ministarstvo trebalo da budu minimum koji bi trebalo da dobiju ako uđu u novu Vladu, uz napomenu da to jedno ministarstvo ne mora da bude resor za ljudska i manjinska prava.

On je istakao da za njihovu listu postoje programski prioriteti koje je nužno usaglasiti prije bilo kakvih pozicija.

S time je saglasan i Nik Đeljošaj, koji sastanak sa mandatarom očekuje već sredinom ove sedmice.

“Poziv za sastanak smo dobili, ali još uvijek nije preciziran datum kada ćemo se sastati. Trebalo bi da bude tokom nedjelje. Možda srijeda ili četvrtak”, naveo je Đeljošaj.

IzvorDan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve