Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Đeljošaj: “Krivokapić, Konjević i Popović neprijatelji Albanaca”

Predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj, nezadovoljan time što poslanici nijesu sinoć usvojili izmjene Zakona o javnom redu i miru, kaže da su građani tokom rasprave o tom zakonskom dokumentu, vidjeli koliku “mržnju, šovinizam i netrpeljivost prema Albancima imaju Ranko Krivokapić, Raško Konjević i Andrija Popović”.

Prijedlog izmjena Zakona o javnom redu i miru nije dobio podršku većine poslanika u Skupštini Crne Gore. Protiv su bili poslanici Socijaldemokratske partije, Liberalne partije i nezavisni poslanik Neđeljko Rudović.

“Maske su pale i pokazali su svoje pravo lice, ko su i šta su! Dolaze iz partija, koje su podršku u teškim vremenima imali u Ulcinju, Malesiji, Plavu i Rožajama, a u ostalim gradovima figurativno na nivou statističke greske. Upravo su građani ovih krajeva sačuvali sadašnju zastavu Crne Gore, jer 80 odsto Crne Gore je nije htjelo. I danas, ovi antialbanci u svom neprimjerenom i nezapćenom pohodu kada treba Albanci da koriste svoju zastavu slobodno, ne podržavaju nego ostavljaju član u zakonu da budu kažnjeni”, navodi Đeljošaj.

On kaže da će ti poslanici ostati upamćeni, kao veliki neprijatelji Albanaca, ne samo u Crnoj Gori, nego će se, kako dodaje Đeljošaj, potruditi da ih kao takve doživljavaju Albanci bilo gdje da žive.

“Pokazalo i dokazalo činjenicama da samo Albanski simbol Albanaca smeta vama, i ljudima oko vas. Krivokapić, Konjević i Popović su od sinoć nepoželjne osobe bilo gdje Albanci žive.

I da znate vi i svi ostali, mi smo branili vašu zastavu 90-tih godina i za to smo kažnjavani, jer da nije nas bilo vi ne biste znali ni kako izgleda, jer nijeste imali ni hrabrosti za to”, poručio je Đeljošaj.

On poručuje da će Albanci nastaviti da ističu njihovu nacionalnu zastavu.

“Naravno poštujući i onu koju smo sačuvali 90-tih godina bez obzira na sve, jer ću ponoviti, kada su ove stvari u pitanju, ne mogu da nas kažnjavaju koliko možemo da platimo kako bi sačuvali naše dostojanstvo i zato nama ne treba vaša pomoć, sami ćemo je odbraniti”, zaključio Đeljošaj.

izvor rtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve