Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Delić: Poražena Demokratska partija socijalista teško se miri sa porazom

Delić je u reagovanju kazao da ''kao što je javnosti u Mojkovcu poznato ista se pakuju u njihovoj centrali u Podgorici, jer su u više navrata do sada potvrdili da nemaju političke a ni ljudske hrabrosti stati imenom i prezimenom iza istih''

Ražalovana i poražena Demokratska partija socijalista očigledno se teško miri sa porazom na lokalnim izborama u Mojkovcu, te s toga imamo razumijevanja za njihova groteskna i apsurdna saopštenja, navodi se u reagovanju predsjednika te opštine Veska Delića.

Delić je u reagovanju kazao da “kao što je javnosti u Mojkovcu poznato ista se pakuju u njihovoj centrali u Podgorici, jer su u više navrata do sada potvrdili da nemaju političke a ni ljudske hrabrosti stati imenom i prezimenom iza istih”.

“Pod velom „zabrinutosti“ za egzistenciju Mojkovčana , pokušali su, bezuspješno, da okrive novu lokalnu samoupravu na čelu sa njenim novim predsjednikom Veskom Delićem za „revanšizam, odnosno političku čistku među zaposlenima u Opštini Mojkovac”, ocijenio Delić.

Prems njegovim riječima “ono što degradirana DPS „zaboravlja“ da saopšti, je činjenica da se radi o zaposlenima koji su bili angažovani na privremenim i povremenim poslovima, te da veći dio njih nikada nije kročio na svoje radno mjesto. Isti su koštali budžet Opštine nekoliko desetina hiljada evra proteklih mjeseci, a njihov učinak rada bio je NULA (O)”.

Delić je kazao da o tome svjedoči činenica kako jednom dijelu zaposlenih nijesu mogli naći adresu stanovanja kako bi im se uručila rješenje o otkazu.

“Takođe, napominjemo da je veći dio radnih mjesta bio izmišljen, što dovoljno govori o ustaljenoj praksi zloupotrebe državnih resursa u partijske svrhe po čemu je DPS Mojkovac bio prepoznat u proteklih 12 godina”, naveo je predsjednik Opštine Mojkovac.

Spočitavati novoj lokalnoj samoupravi o stručnosti i obrazovanju novih kadrova, ocjenjuje Delić, “djeluje tragikomično, s obzirom da je bivša vlast prepoznata po „diplomama“ sa „fakulteta“ iz raznih hotela, Tutina, Brčkog”.

Kako je saopštio “Koliko su bili zabrinuti da egzistenciju građana Mojkovca najbolje oslikava primjer da su iza sebe ostavili praznu opštinsku kasu sa NULA eura”.

“Bez namjere da se dalje bavimo partijom u nestajanju, toplo im preporučujemo da ne vode previše računa o građanima Mojkovca, jer učinak njihove „brige“ vidimo po ugašenim fabrikama, zatvorenim preduzećima, migraciji mladih ljudi. Srećom, takva politika je poražena, jer su građani Mojkovca prepoznali nove i mlade snage kojima su dali svoje povjerenje na izborima 5. decembra 2021. godine”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve