Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Delegacija Skupštine na Interparlamentarnoj uniji u Beogradu

Delegacija Skupštine Crne Gore koju predvodi predsjednik Ivan Brajović učestvovaće 13. i 14. oktobra na 141. Skupštini Interparlamentrane unije  koja će biti održana u Beogradu

Delegacija Skupštine Crne Gore koju predvodi predsjednik Ivan Brajović učestvovaće 13. i 14. oktobra na 141. Skupštini Interparlamentrane unije  koja će biti održana u Beogradu.

foto Arhiva

Brajović će govoriti na generalnoj debati na temu „Jačanje međunarodnog prava: Parlamentarne uloge i mehanizmi i doprinos regionalnoj saradnji“.

Tokom učešća na Interparlamentarnoj uniji, predsjednik Skupštine će imati bilateralne sastanake sa šefovima delegacija više zemalja, najavljeno je iz njegovog kabineta.

Na ovogodišnjoj Skupštini Interparlamentarne unije učestvovaće poslanici iz oko 140 zemalja, a prisustvovaće preko 70 predsjednika parlamenata iz cijelog svijeta. Delegaciju Skupštine Crne Gore čine poslanici Suad Numanović, Jovanka Laličić i Miloš Nikolić.

Interparlamentarna unija (IPU) je svjetska organizacija nacionalnih parlamenata, osnovana 1889. sa ciljem zaštite i izgradnje globalne demokratije kroz politički dijalog.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve