Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Delegacija EU: Zabrinuti smo zbog funkcionalnosti institucija, svi politički akteri da se uključe u dijalog

Zabrinuti su, kažu, zbog funkcionalnosti institucija i posebno ističu hitnu potrebu imenovanja sudija Ustavnog suda, članova Sudskog savjeta i Vrhovnog državnog tužioca, kako bi se obezbijedilo pravilno i efikasno funkcionisanje institucija Crne Gore

Delegacija Evropske unije zajedno s diplomatskim misijama država članica EU u Crnoj Gori poziva sve političke aktere da se uključe u širok i konstruktivan dijalog kako bi se izgradio konsenzus i zajedno radilo na usvajanju i implementaciji reformi koje se odnose na EU.

“Ovo je ključno za napredovanje u pristupnom procesu, što je strateško opredjeljenje velike većine građana Crne Gore”, ističe Delegacija EU, poručujući da je budućnost Crne Gore je u Evropskoj uniji.

Zabrinuti su, kažu, zbog funkcionalnosti institucija i posebno ističu hitnu potrebu imenovanja sudija Ustavnog suda, članova Sudskog savjeta i Vrhovnog državnog tužioca, kako bi se obezbijedilo pravilno i efikasno funkcionisanje institucija Crne Gore.

“Pohvaljujemo Crnu Goru za punu usklađenost sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU i očekujemo kontinuiranu posvećenost Crne Gore strateškom cilju evropskih integracija”, poručuju iz Delegacije EU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve