Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Delegacija DPS učestvovaće na Savjetu Socijalističke internacionale u Ženevi

Tema ovogodišnjeg Savjeta je ''Posvećenost humanitarnim i održivim rješenjima globalnim izazovima'', a očekuje se prisustvo velikog broja lidera i predstavnika partija koje su članice Socijalističke internacionale

Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović, član Predsjedništva DPS Andrija Nikolić i načelnica Odjeljenja za međunarodnu saradnju Svetlana Vuković učestvovaće na Savjetu Socijalističke internacionale koji se održava u sjedištu UN u Ženevi, saopštili su iz te partije.

Tema ovogodišnjeg Savjeta je “Posvećenost humanitarnim i održivim rješenjima globalnim izazovima”, a očekuje se prisustvo velikog broja lidera i predstavnika partija koje su članice Socijalističke internacionale.

“Savjet SI je poslije Kongresa drugo po važnosti tijelo koje donosi odluke u okviru ove svjetske organizacije koja okuplja socijaldemokratske, socijalističke i radničke partije”, kazali su iz DPS.

Delegacija DPS će tokom boravka, kako se navodi, imati sastanke i sa predstavnicima međunarodnih organizacija sa sjedištem u Ženevi, među kojima sa predstavnicima Interparlamentarne unije i Kancelarije visoke komesarke UN za ljudska prava.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve