Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Delegacija BS na Političkoj skupštini EPP u Briselu

U razgovoru sa predsjednikom Donaldom Tuskom ukazano je da dosadašnju plodnu saradnju sa EPP treba unaprijeđivati na svim poljima. Naglašeno je da su ti odnosi u funkciji jačanja ukupne saradnje Crne Gore i EU

Delegacija Bošnjačke stranke, u kojoj su bili Suljo Mustafić, Admir Šahmanović i Sead Šahman, učestvovala je, u Briselu na Političkoj skupštini Evropske narodne partije (EPP).

Na skupštini je razgovarano o aktuelnim političkim i ekonomskim procesima u zemljama Evropske unije, kao i na Zapadnom Balkanu, sa posebnim osvrtom na djelotvornost politika i poziciju članica Evropske narodne partije, među kojima je i Bošnjačka stranka.

Tokom Političke skupštine, delegacija BS imala je susrete sa čelnicima Evropske narodne partije (EPP) – predsjednikom Donaldom Tuskom i generalnim sekretarom Antoniom Lopezom Isturizom, kao i sa drugim zvaničnicima EPP.

U razgovoru sa predsjednikom Donaldom Tuskom ukazano je da dosadašnju plodnu saradnju sa EPP treba unaprijeđivati na svim poljima. Naglašeno je da su ti odnosi u funkciji jačanja ukupne saradnje Crne Gore i EU.

Delegacija je prenijela pozdrave od novoizabranog predsjednika BS Ervina Ibrahimovića i uputila poziv predsjedniku Tusku da u narednom periodu posjeti Crnu Goru i Bošnjačku stranku. Dogovoreno je da predsjednik Ibrahimović u drugoj polovini jula posjeti Brisel i sastane sa rukovodstom EPP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve