Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Đeka dobio poziv Krivokapića, čeka stav koalicije

“U koaliciji ćemo sagledati cjelokupnu situaciju i vidjeti šta dalje. U svakom slučaju, zasad ne mogu detaljnije govoriti o tome”, naveo je Đeka.

Nosilac liste koalicije “Jednoglasno” i poslanik u Skupštini Crne Gore Fatmir Đeka saopštio je za Dan da su dobili zvaničan poziv mandatara Zdravka Krivokapića za razgovore o mogućem ulasku u Vladu. On je kazao da zasad o tome ne može detaljnije da govori jer koalicija tek treba da se izjasni.

“U koaliciji ćemo sagledati cjelokupnu situaciju i vidjeti šta dalje. U svakom slučaju, zasad ne mogu detaljnije govoriti o tome”, naveo je Đeka.

On je nedavno kazao da je zajednički stav koalicije “Jednoglasno”, dakle svih stranaka konstituenata Demokratske partije, Demokratske unije Albanaca i Demokratskog savezau Crnoj Gori, da ne budu u vladi koju predvodi i čiju će većinu činiti Demokratski front.

“Mi smo kazali da bi vlada koju bi mi podržali, a moguće i ušli u nju, bila ona koju bi predvodili URA i Demokratska Crna Gora”, rekao je tada Đeka.

Na izborima održanim 30. avgusta Đeka je bio nosilac liste te koalicije i izabran je za poslanika u Skupštini Crne Gore. Na pitanje da li će sa te pozicije moći adekvatno da štite i poboljšaju položaj albanskog naroda, on je odgovorio da ima dovoljno prostora za to.

“Uvjereni smo da najveći broj naših birača i simpatizera, pa i pripadnika albanske nacionalne zajednice, ne gleda sa simpatijama na mogućnost da budemo u vladi koja se najavljuje. Mi smo dio političkog sistema, imamo predstavnike u državnom parlamentu, dio smo lokalne vlasti u nekoliko opština. Smatramo da zasad imamo dovoljno prostora da se i na ovaj način borimo za svoj program i interese našeg naroda”, rekao je Đeka.

Upitan da prokomentariše to što su predvodnici Albanske koalicije Genci Nimanbegu i Nik Đeljošaj prihvatili poziv mandatara Zdravka Krivokapića, on je odgovorio da svako bira svoj put i snosi odgovornost za svoje postupke.

IzvorDan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve