Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Dejana Dizdar izabrana za predsjednicu Alijanse žena DPS Cetinje

Kako su naveli iz AŽ, svoje angažovanje je nastavila i u privatnom sektoru kao tehnološkinja, a u Demokratskoj partiji socijalista je aktivna kao članica Glavnog odbora partije, Izvršnog i Opštinskog odbora DPS Prijestonice Cetinje

Nakon konstituisanja novog Opštinskog odbora Alijanse žena (AŽ) DPS-a na Cetinju koji broji 65 članica, izabrano je i novo rukovodstvo, Dejana Dizdar za predsjednicu, a Ana Kavaja za potpredsjednicu.

Novoizabrana predsjednica u svom obraćanju, navela je da je važno “stvarati povoljniji ambijent za progresivniju i proaktivniju participaciju žena u političkom životu Prijestonice”. Ona je naglasila da je to moguće postići kroz kontinuiran rad na unaprijeđenju ličnih i profesionalnih kapaciteta žena članica Alijanse, te njihovog većeg povezivanja za proaktivno djelovanje kroz obezbjeđivanje prilika, prostora i podrške za takvo djelovanje.

“Moramo raditi na ličnom i profesionalnom usavršavanju i pozicionirati se kao kredibilne akterke u zajednicama u kojima živimo – koje su spremne da rade zarad svih žena”, poručila je Dizdar.

Dejana Dizdar je rođena 30.06.1987. na Cetinju, navode iz AŽ DPS, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je na Metalurško-tehnološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, smjer hemijska tehnologija, a magistrand je na Fakultetu za prehrambenu tehnologiju, bezbjednost hrane i ekologiju Univerziteta Donja Gorica.

Svoje radno angažovanje započela je u JU Gimnazija Cetinje kao profesorica hemije.

“Pored obrazovnog rada bavila se u velikoj mjeri organizacijom vannastavnih aktivnosti, za unaprijeđenje uslova i razvoj potencijala srednjoškolaca, te prepoznata je za doprinos i u toj oblasti kao jedna od dobitnica Global Teacher Award. Volonterka je i članica UO Crveni krst, a bila je i direktorica omladinske NVO Građanski kreativni centar. Tokom proteklih godina angažovana je u više navrata kao mentorka na UpShift, General Unlimited i Regionalnom UpShift-u u okviru UNICEF-ove Laboratorije za inovacije Kreaktivator, radila je kao trenerica za socijalne inovacije u oblasti peace building-a, te bila izabrana i za Scientifix Ambasadorku za Crnu Goru”, dodaju.

Dobitnica je nagrade „Iskra” za građanski doprinos opštem dobru u 2018. godini.

Kako su naveli iz AŽ, svoje angažovanje je nastavila i u privatnom sektoru kao tehnološkinja, a u Demokratskoj partiji socijalista je aktivna kao članica Glavnog odbora partije, Izvršnog i Opštinskog odbora DPS Prijestonice Cetinje.

“U prethodnom sazivu Skupštine Prijestonice Cetinje bila je odbornica, a 2021. godine izabrana je i za predsjednicu Skupštine”, zaključili su iz AŽ DPS Cetinje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pasima
11.05.2022-14:41 14:41

NAJLJEPSE CESTITKE.RODJENA GOSPODJA I PRAVI IZBOR.SAMO HRABRO I NAPRIJED.