Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Davidović: Trg u Nikšiću zvaće se Sveti Vasilije Ostroški, spomenici Amfilohiju u završnoj fazi

Predložio je da se u narednom periodu napravi farma za sestrinstvo u okviru manastira i dao riječ da će kada Narodni pokret pobijedi obezbijediti sredstva za taj projekat, ali i da će glavni gradski trg u Nikšiću ponijeti ime Svetog Vasilija Ostroškog

Osnovač i lider Nardnog pokreta, Miodrag Daka Davidović, posjetio je manastir Sv. Luke u Župi gdje je razgovarao sa igumanijom Efimijom Nikčević i ocem Željkom Rojevićem.

Predložio je da se u narednom periodu napravi farma za sestrinstvo u okviru manastira i dao riječ da će kada Narodni pokret pobijedi obezbijediti sredstva za taj projekat, ali i da će glavni gradski trg u Nikšiću ponijeti ime Svetog Vasilija Ostroškog.

Davidović se osvrnuo na izgradnju dva spomenika mitropolitu Amfilohiju čiju je izradu inicirao i finansirao.

“Spomenici su u završnoj fazi rada kod skulptora Bojana Mikulića u Banjaluci i Davidović je ponovo izrazio želju da jedan od njih bude postavljen na Cetinju, gdje je mitropolit stolovao 30 godina, a drugi u njegovom rodnom kraju”, saopšteno je iz Narodnog pokreta.

Takođe je naveo da će dolaskom Narodnog pokreta na vlast glavni gradski trg u Nikšiću ponijeti ime Svetog Vasilija Ostroškog. Ovo godine se navršava 350 godina od njegovog upokojenja.

Mati Efimija i Davidović su prisutnima iznijeli podatak da je Sveti Vasilije upravo boravio u manastiru Svetog Luke prije odlaska na Ostrog.

“Blagoslov i blagodet koje je ostavio pomogli su narodu Nikšića kroz istoriju kao i ogroman trud, ljubav i žrtva mitropolita Amfilohija”, navode iz Narodnog pokreta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Prlja
03.03.2021-10:03 10:03

Daka Davidovic -pocera na smetliste SVE LAZLJIVE CETNIKE—-DEMOKRATE-URA-DF— koji se pojavise odjednom u CRNOJ GORI ka pecurke poslije KISE! Nema njima vise spasa -DAKA IM JE napravijo JEZERO gdje ce da ih UTOPI sa njihovom zlim LAZIMA!

Ha20
03.03.2021-13:54 13:54

Posto si ti biznismen Davidovicu onda bi ti predlozio da ako se tvoja zelja ostvari onda ces morti zabraniti da po tome trgu setaju pijanice i psi jer ce se oni pisati na svakom cosku a to ti Sveti Vasilije nece nikada oprostiti.