Darmanović u Njujorku: Mirno rješavanje sporova značajno sredstvo za inkluziju

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović prisustvovao je danas ministarskom sastanku Grupe prijatelja za medijaciju koji je održan na marginama 74. zasijedanja Generalne skupštine UN

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović prisustvovao je danas ministarskom sastanku Grupe prijatelja za medijaciju koji je održan na marginama 74. zasijedanja Generalne skupštine UN, a tom prilikom ukazano je na značaj novih tehnologija za mir i mirno rješavanje sporova kao sredstava za inkluziju.

Ministar Darmanović u Njujorku

Učesnici su se saglasili da za uspjeh medijacije veliki značaj ima uključivanje svih segmenata društva, prije svega žena, mladih i civilnog društva.

Darmanović je razgovarao sa šefom diplomatije Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom.

Ministri vanjskih poslova Crne Gore i Hrvatske

“Sagovornici su ocijenili da su veoma dobri odnosi dvije države, osnaženi intenzivnim političkim dijalogom i savezništvom u NATO”, saopšteno je iz Ministarstva.

Iskazano je zadovoljstvo što će politika proširenja biti jedan od prioriteta Hrvatske tokom presjedavanja Savjetom EU koje počinje u januaru 2020. godine.

U nastavku dana planirano je učešće šefa crnogorske diplomatije na ministarskom sastanku na temu multilateralizma u organizaciji Njemačke i Francuske, zatim radnom ručku ministara vanjskih poslova država članica i posmatrača Američko-jadranske povelje (A5), kao i potpisivanje sporazuma u oblastima kulture i obrazovanja sa ministrom vanjskih poslova Republike Turske Mevlutom Čavušogluom.

Komentari

avatar