Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović prisustvovao je danas ministarskom sastanku Grupe prijatelja za medijaciju koji je održan na marginama 74. zasijedanja Generalne skupštine UN, a tom prilikom ukazano je na značaj novih tehnologija za mir i mirno rješavanje sporova kao sredstava za inkluziju.

Ministar Darmanović u Njujorku

Učesnici su se saglasili da za uspjeh medijacije veliki značaj ima uključivanje svih segmenata društva, prije svega žena, mladih i civilnog društva.

Darmanović je razgovarao sa šefom diplomatije Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom.

Ministri vanjskih poslova Crne Gore i Hrvatske

“Sagovornici su ocijenili da su veoma dobri odnosi dvije države, osnaženi intenzivnim političkim dijalogom i savezništvom u NATO”, saopšteno je iz Ministarstva.

Iskazano je zadovoljstvo što će politika proširenja biti jedan od prioriteta Hrvatske tokom presjedavanja Savjetom EU koje počinje u januaru 2020. godine.

U nastavku dana planirano je učešće šefa crnogorske diplomatije na ministarskom sastanku na temu multilateralizma u organizaciji Njemačke i Francuske, zatim radnom ručku ministara vanjskih poslova država članica i posmatrača Američko-jadranske povelje (A5), kao i potpisivanje sporazuma u oblastima kulture i obrazovanja sa ministrom vanjskih poslova Republike Turske Mevlutom Čavušogluom.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve