Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović održao je danas brifing sa ambasadorima zemalja članica Evropske unije i NATO i šefom Delegacije EU u Podgorici.

foto MVP

Tom prilikom, Darmanović je informisao diplomatski kor o situaciji izazvanoj pandemijom koronavirusa, prihvatanju nove metodologije u pregovorima sa EU, te o aktuelnim zbivanjima u vezi sa protestima u nekoliko crnogorakih gradova.

Šef crnogorske diplomatije je kazao da su crnogorske institucije uspješno položile izazovan ispit, te da su pokazale koherentnost u postupcima, čime su spriječile širenje koronavirusa.

On je zahvalio ambasadorima na humanosti, solidarnosti, kao i na vrijednim donacijama koje su njihove države opredijelile Crnoj Gori.

Darmanović ih je informisao da je Vlada prihvatila novu metodologiju pregovora sa EU, čime je dokazano da je za Crnu Goru prihvatljiv svaki model koji podrazumijeva vrednovanje individualnih zasluga.

Povodom aktuelnih dešavanja i masovnog kršenja mjera NKT, ministar je naglasio da ogromna većina građana Crne Gore, koji se ponašaju odgovorno i poštuju propisane mjere, nije dužna da trpi i bude izložena ozbiljnom zdravstvenom riziku zbog neodgovornog ponašanja organizatora i učesnika protestnih skupova.

“Na granici smo da iskorijenimo koronavirus u Crnoj Gori, ali ovakvim nesavjesnim postupanjem, dovodi se u pitanje sve što je do sada učinjeno“, istakao je Darmanović.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o daljim koracima u borbi protiv koronavirusa, popuštanju mjera, otvaranju granica i turističkog prometa, kao i o jačanju saradnje na planu prevazilaženja ekonomskih poteškoća prouzrokovanih koronavirusom.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve