Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Darmanović sa novim ambasadarom: Biće ojačana saradnja sa Holandijom

Imenovanje Žila Arnoa Bešora Plaga za ambasadora Holandije u Crnoj Gori doprinijeće intenziviranju političkog dijaloga i sveukupne saradnje sa tom zemljom, kazao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović, koji je danas primio u prvu posjetu novog ambasadora

Imenovanje Žila Arnoa Bešora Plaga za ambasadora Holandije u Crnoj Gori doprinijeće intenziviranju političkog dijaloga i sveukupne saradnje sa tom zemljom, kazao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović, koji je danas primio u prvu posjetu novog ambasadora.

Tome će, kako je istakao šef crnogorske diplomatije, dodatan podstrek pružiti i planirano otvaranje Ambasade Crne Gore u Hagu.

“Plag je zahvalio na srdačnoj dobrodošlici, navodeći da će u fokusu njegovog mandata biti jačanje saradnje dvije države u oblastima od obostranog interesa”, navode u Ministarstvu vanjskih poslova.

Tokom sastanka bilo je riječi o aktuelnim dešavanjima u Evropskoj uniji, te je na toj liniji naglašen značaj vrednovanja zemalja kandidata prema individualnim zaslugama.

“Ambasador Holandije je kazao da je Crna Gora i geografski dio Evrope, te da se pregovarački proces nastavlja. U tom kontekstu, pohvaljena je ekspertska pomoć Holandije u reformskim aktivnostima Crne Gore”, dodaju u Ministarstvu.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja i o aktuelnim zbivanjima na unutrašnjem i regionalnom planu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve