Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Darmanović: Posjeta Vulina nije državna, zna se kad se koriste vojne uniforme

Srpski mediji objavili su informaciju da je tamošnji ministar odbrane Aleksandar Vulin došao u posjetu Crnoj Gori, ali da njegovoj pratnji nije dozvoljeno da u zemlju uđu u vojnim uniformama

Srpski mediji objavili su informaciju da je tamošnji ministar odbrane Aleksandar Vulin došao u posjetu Crnoj Gori, ali da njegovoj pratnji nije dozvoljeno da u zemlju uđu u vojnim uniformama.

foto: Antena M

O tome se oglasio i naš ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović koji je saopštio da je cijela situacija kristalno jasna.

”Delegaciji je dozvoljeno da dodju u Crnu Goru u posjetu koja nije državna. Vojne uniforme se koriste po odgovarajućem protokolu. Grob Bulatovića nije spomenik od državnog značaja samim tim korišćenje vojne uniforme nije opcija koja se razmatra i to je jasno saopšteno”- kazao je darmanović i dodao:

”Mediji su iskoristili okolnost u kojima su se koristile različite note. Nismo pravili problem za jednu posjetu o čijim motivima je najbolje sami da procijenite”- poručio je Darmanović.

Podsjetimo, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin predvodio je delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koja je prisustvovala svetoj liturgiji u manastiru Kostrikovača u Rovcima kod Kolašina.

On je položio vijenac kod spomenika Pavlu Bulatoviću, saveznom ministru odbrane SR Jugoslavije koji je ubijen prije 20 godina u atentatu u Beogradu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve