Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Darmanović-Nađi: Rumunija će nastaviti da se zalaže za što skoriju evropsku budućnost Crne Gore

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Rumunije Ferdinanda Nađija, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Rumunije Ferdinanda Nađija, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

foto MVP

Darmanović je izrazio zahvalnost ambasadoru Nađiju na posvećenom sedmogodišnjem mandatu tokom kojeg je ostavio izuzetan trag u pogledu unapređenja crnogorsko-rumunskih odnosa u brojnim oblastima.

Pohvalio je njegovo zalaganje kroz ulogu doajena diplomatskog kora i posebno zahvalio na kontinuiranoj pomoći Rumunije, kako političkoj tako i ekspertskoj, našem evropskom putu, kao i na jasnoj podršci politici proširenja EU na Zapadni Balkan.

Nađi je istakao da mu je bila čast obavljati dužnost ambasadora u Crnoj Gori.

On je ukazao je na dobru saradnju koju baštine dvije države, osvrnuvši se na značaj intenzivnog političkog dijaloga na svim nivoima. Pozdravio je odličnu saradnju u okviru NATO-a i izrazio uvjerenje da ćemo uskoro biti partneri i u EU.

“Rumunija će, u tom kontekstu, nastaviti da se zalaže za što skoriju evropsku budućnost Crne Gore i regiona Zapadnog Balkana”, naglasio je Nađi.

Darmanović i Nađi su razmijenili mišljenja i o aktuelnim političkim kretanjima u Crnoj Gori.

Obostrano je konstatovano da je za Crnu Goru ključan kontinuitet i dosljednost u ispunjavanju preuzetih spoljno-političkih obaveza i prioriteta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve