Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Darmanović: Integracija Crne Gore u porodicu razvijenih zemalja garantuje stabilnost

Darmanović je govorio Konferenciji mladih parlamentaraca iz država Evropske unije i Zapadnog Balkana, ističući da je prošla godina bila veoma značajna za proces evropske integracije država Zapadnog Balkana

Integracija u porodicu najrazvijenijih evropskih demokratija predstavlja jedini okvir koji garantuje stabilnost, razvoj i prosperitet regiona i Evrope, ocijenio je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović danas u Skupštini Crne Gore.

Darmanović je govorio Konferenciji mladih parlamentaraca iz država Evropske unije i Zapadnog Balkana, ističući da je prošla godina bila veoma značajna za proces evropske integracije država Zapadnog Balkana.

“U prvom redu iz razloga usvajanja nove Strategije proširenja, prema kojoj je 2025. definisana kao godina potencijalnog proširenja zasnovanog na principima regate i pojedinačne evaluacije napretka država kandidata. Na toj liniji, kontinuitet politike proširenja je neophodan za dalju stabilizaciju, ekonomski razvoj i konkurentnost Evrope na globalnom nivou. Zadovoljni smo činjenicom da je program predsjedavajuće trojke Savjetom EU svrstao pitanje proširenja među prioritete, što potvrđuje da će integracija regiona nastaviti da bude važan segment evropske politike u narednom periodu“, istakao je šef crnogorske diplomatije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve