Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Darmanović i Čaba: Evroatlantske vrijednosti osnova sadržajne saradnje Crne Gore i Kanade

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, uz uvjerenje da će sadržajna bilateralna saradnja biti nastavljena i u periodu koji slijedi

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović razgovarao je danas telefonom sa ambasadorkom Kanade u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi Kati Čabom, a povodom završetka njenog mandata, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministar Darmanović je, kako navode, izrazio zadovoljstvo odličnom saradnjom i prijateljskim odnosima dvije države, istakavši da je angažman ambasadorke doprinio intenziviranju komunikacije i ukupnih bilateralnih veza. U tom kontekstu, ministar je zahvalio ambasadorki Čabi na posvećenosti i zalaganju u dinamiziranju međudržavnih odnosa, posebno u okviru NATO, kao i na pomoći Crvenom krstu Crne Gore u jeku pandemije Covid-19.

„Pripadnost NATO porodici i dijeljenje istih evroatlantskih vrijednosti ostavlja dodatan prostor za unapređenje bilateralne saradnje, posebno kroz jačanje političkog dijaloga “, istakao je šef crnogorske diplomatije.

Ambasadorka Čaba je, pojašnjavaju, ukazala na velike potencijale za dalji razvoj međudržavne saradnje, uz zahvalnost ministru Darmanoviću na konstruktivnoj komunikaciji tokom njene diplomatske misije. Ocijenila je da su prijateljski odnosi potvrđeni i tokom zajedničkog suočavanja sa pandemijom Covid-19.

Takođe, apostrofirala je da posebnu pažnju treba posvetiti jačanju saradnje u oblastima ekonomije, odbrane, održivog razvoja, nauke i investicija, podsjetivši da je jedan od ključnih investicionih projekata u Crnoj Gori „Porto Montenegro“ rezultat uspješne saradnje sa Kanadom.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, uz uvjerenje da će sadržajna bilateralna saradnja biti nastavljena i u periodu koji slijedi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve